A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A magyarországi szláv nyelvtudomány bibliográfiája 1985-ig

Szerkesztő

Kiadó: ELTE Szláv Filológiai Tanszék
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 170 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Szláv  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: További szerkesztők a könyvben.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Bibliográfiánk a magyarországi szláv nyelvtudományról nyújt megközelítően teljes képet. Ez az első viszonylag teljes bibliográfia, mely a magyarországi tudományos igényű szlavisztika kezdetéig,... Tovább

Előszó

Bibliográfiánk a magyarországi szláv nyelvtudományról nyújt megközelítően teljes képet. Ez az első viszonylag teljes bibliográfia, mely a magyarországi tudományos igényű szlavisztika kezdetéig, tehát Asbóth Oszkár tudományos munkásságáig megy vissza.
Az 1885-től 1985-ig terjedő időszak legfontosabb folyóiratait, időszakos kiadványait és gyűjteményes köteteit dolgoztuk fel. Anyagunkat azoknak a bibliográfiáknak az alapján volt módunkban már menet közben ellenőrizni, amelyek egyes kiemelkedő nyelvészeink (pl. Melich János, Kniezsa István, Hadrovics László) születésnapi köszöntése alkalmából jelentek meg. Ha valamely kiadvány elkerülte volna a szerkesztőbizottság figyelmét, köszönettel vesszük, ha bibliográfiánk olvasói erre figyelmünket felhívják, hogy az esetleges következő kiadás még teljesebb legyen.
A bibliográfia csak kifejezetten szláv nyelvtudományi témájú műveket tartalmaz. Nem vettük fel az alkalmazott nyelvészettel, fordítási kérdésekkel, valamint metodikai problémákkal foglalkozó munkákat kivéve, ha bennük szláv nyelvtudományi kérdések részletesebb fejtegetése is található. így természetesen az ismeretterjesztő publikációk sem kerültek be a bibliográfiába, s a stilisztikai témájú írások is csupán abban az esetben kaptak helyet, ha nyelvészeti kérdéseket is érintettek. Vissza

Tartalom

Előszó - 7
Rövidítések - 11
Önálló kiadványok - 17
Cikkek - 27
Recenziók - 123
Tudománytörténet - 147
Névmutató - 157
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv