A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Az orosz szókincs magyar elemei

Szerző
Lektor

Kiadó: Magyar Nyelvtudományi Társaság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 113 oldal
Sorozatcím: A Magyar Nyelvtudományi Társaság Kiadványai
Kötetszám: 206
Nyelv: Magyar   Orosz  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az anyaggyűjtés kezdetétől e könyv megjelenéséig 33 év telt el. E közben többször hosszabb időre kikerült a téma figyelmem középpontjából. A Magyar Nyelvtudományi Társaság felolvasó ülésein két... Tovább

Előszó

Az anyaggyűjtés kezdetétől e könyv megjelenéséig 33 év telt el. E közben többször hosszabb időre kikerült a téma figyelmem középpontjából. A Magyar Nyelvtudományi Társaság felolvasó ülésein két alkalommal (1970-ben és 1980-ban) számoltam be kutatásaim állásáról. Intenzívebben azonban csak az utóbbi mintegy tíz évben foglalkoztam a megírással: 1991-ben bölcsészdoktori értekezésben foglaltam össze addigi eredményeimet, 1993-ban pedig kibővített és átdolgozott formában kandidátusi értekezésként írtam meg. Mostanra mind a feldolgozott forrásanyag, mind a szócikkek száma lényegesen bővült.
A többszöri átdolgozás mindegyike magában hordta az elírások veszélyét. Remélem azonban, hogy értelemzavaró elírás nem maradt a szövegben. A többszöri alapos átdolgozás ellenére ez a feldolgozás még mindig nem tekinthető véglegesnek. Újabb adatok és eredmények várhatók többek közt a levéltári anyagok majdani feldolgozásától is. Mégis úgy vélem, már jelenlegi formájában is hasznos kézikönyv lehet a téma iránt érdeklődők számára, s egyben kiinduló pontja a további kutatásoknak.
Vissza

Tartalom

Előszó 4
Bevezetés 5
Szócikkek 14
Tévesen a magyarból magyarázott szavak 73
A magyarság népneve az orosz nyelvben 81
Irodalom
Cirill betűs 86
Latin betűs 101
Szómutató
orosz 111
magyar 112

Hollós Attila

Hollós Attila műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hollós Attila könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv