820.566

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Ilias (dedikált példány)

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Grafikus

Kiadó: Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 152 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  Angol  Német 
Méret: 11 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Medveczky Jenő grafikus felesége által dedikált példány. Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. A könyv eredeti papír védődobozban található.

Fülszöveg

"Azon a helyen, ahol Tróját az antik hagyományok szerint is keresni kellett, Kis-Ázsia északnyugati sarkában... a régészek ásója olyan leleteket hozott napfényre,melyek a trójai mondakör magvának történeti hitelét igazolják... Tizenkét réteget sikerült eddig az ásatás anyagában megkülönböztetni, tizenkét egymás fölé épült települést. A hetedik réteg romjai ellenség dúlását, pusztító tűz nyomait mutatják: ez Homérosz Trójája, mely a monda szerint is tűznek lett martaléka!
Homérosz Iliásza a trójai háború kilencedik évében kezdődik... Az eposz voltaképpeni tárgya Akhileusz haragja: a fővezér és a legnagyobb görög hős végzetes civódása. De e köré mesteri szilárdsággal megkomponálva az egész trójai háborút elénk állítja a költő. Mint Horatius mondja híres poétikai levelében, Homérosz, in medias res, a "cselekmény kellős közepébe" ragad magával... Az eposz bevégződik Akhilleusz és Agamemnón kibékülésével és a legnagyobb trójai hősnek, Hektronak, Priamosz fiának halálával, illetve... Tovább

Homérosz

Homérosz műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Homérosz könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Ilias (dedikált példány) Ilias (dedikált példány) Ilias (dedikált példány) Ilias (dedikált példány) Ilias (dedikált példány) Ilias (dedikált példány) Ilias (dedikált példány) Ilias (dedikált példány) Ilias (dedikált példány) Ilias (dedikált példány)

A védődoboz és a borító kopottas.

Az előzéklapon a grafikus felesége névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
2.440 ,-Ft
12 pont kapható
Kosárba