kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Táncsics Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
| Oldalszám: | 160 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-320-623-5 |
| Megjegyzés: | Színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva. |
| A halakról, felhasználásuk, előkészítéséről | |
| Hideg halételek | 17 |
| Hideg főtt hal | 17 |
| Halmajonéz | 17 |
| Halsaláta | 18 |
| Halsaláta pisztrángból | 18 |
| Halsaláta amurból | 19 |
| Hideg fogas | 19 |
| Amur hidegen | 19 |
| Kocsonyázott hal I. | 20 |
| Kocsonyázott hal II. | 20 |
| Kocsonyázott hal III. | 20 |
| Halsalátával töltött paradicsom | 21 |
| Hideg kecsege | 21 |
| Hideg harcsa | 21 |
| Kocsonyázott süllőszeletek | 22 |
| Pácolt ponty | 22 |
| Halsaláta heringből | 23 |
| Aszpikkészítés | 23 |
| Kaviár készítése | 23 |
| A kaviár tálalása | 24 |
| Kaviárral töltött tojás | 24 |
| Meleg halételek | 26 |
| Halászlé 1 (pontyból) | 26 |
| Halászlé 2 (vegyes halból) | 26 |
| Halászlé 3 (alaplé készítéssel) | 26 |
| Halászlé 4 (bajai módra) | 27 |
| Halleves savanyúan | 27 |
| Halleves szakács módra | 28 |
| Halleves vörös borral | 28 |
| Halleves áttörve | 28 |
| Halleves busából | 29 |
| Halikra leves | 29 |
| Párolt hal | 30 |
| Töltött hal | 30 |
| Vörösboros hal | 30 |
| Gombás főtt hal | 30 |
| Pisztráng főzve | 31 |
| Pisztráng sütve I. | 31 |
| Pisztráng sütve II. | 31 |
| Pisztráng alufóliában | 31 |
| Pisztráng borban | 32 |
| Pisztráng rántva | 32 |
| Süllő főzve | 32 |
| Süllő tormával | 33 |
| Süllő sütve | 33 |
| Süllő paprikásan | 33 |
| Süllő bakonyiasan | 34 |
| Süllő ásványiasann | 34 |
| Süllőfilé jó asszony módra | 34 |
| Süllőfilé bakonyi módra | 35 |
| Rántott kecsege | 35 |
| Nyárson sült kecsege | 36 |
| Tepsiben sült kecsege | 36 |
| Kecsege rántva | 36 |
| Kecsege tormával | 36 |
| Kecsegeleves | 36 |
| Kecsegepörkölt | 37 |
| Kecsege paprikásan | 37 |
| Fogas molnárné módra | 37 |
| Fogas vajban | 38 |
| Forrázott fogas | 38 |
| Harcsapörkölt Kellner módra | 38 |
| Harcsa rizzsel | 39 |
| Harcsa kékre főzve | 39 |
| Harcsa rántva | 40 |
| Harcsa roston | 40 |
| Harcsa paprikában | 40 |
| Harcsa párizsiasan | 41 |
| Ponty vajban | 41 |
| Forrázott ponty | 41 |
| Tejfölös ponty | 42 |
| Ponty oroszosan I. | 42 |
| Ponty oroszosan II. | 43 |
| Ponty rácosan | 43 |
| Ponty különleges módra | 43 |
| Ponty roston | 44 |
| Ponty rántva | 44 |
| Pörkölt ponty | 44 |
| Paprikás ponty | 45 |
| Ponty darmai módra | 45 |
| Ponty varsói módra | 45 |
| Ponty szolnokiasan | 46 |
| Ponty jóasszony módra | 46 |
| Ponty dorozsmaiasan | 46 |
| Ponty szalonnásan | 47 |
| Ponty töltve | 47 |
| Ponty erdélyiesen | 47 |
| Ponty zöldborsóval | 48 |
| Ponty-ragout | 48 |
| Amurpaprikás | 48 |
| Amurszeletek bakonyiasan | 49 |
| Halleves alföldiesen amurból | 49 |
| Amur paprikásan | 49 |
| Amurral töltött paradicsom | 50 |
| Amur húsleves mártással | 50 |
| Amur zöldségesen | 50 |
| Amur pácolva | 51 |
| Amur borban | 51 |
| Busa vajban | 51 |
| Busa háziasszony módra | 52 |
| Busapörkölt | 52 |
| Busa paprikásan I. | 52 |
| Busa paprikásan II. | 53 |
| Savanyú halleves busából vagy amurból | 53 |
| Busa kirántva | 53 |
| Busa köménymagosan | 54 |
| Busa tejfölösen | 54 |
| Csuka lengyelesen | 54 |
| Csuka vagdaltan | 55 |
| Csuka káposztában | 55 |
| Csuka vajban | 55 |
| Csuka tormásan | 56 |
| Csuka erdélyiesen | 56 |
| Csuka spékelve | 56 |
| Csuka töltve | 57 |
| Csuka sütve | 57 |
| Csuka rántva | 57 |
| Pácolt csuka rántva | 57 |
| Csukapörkölt bajaiasan | 58 |
| Angolna rostélyon sütve I. | 58 |
| Angolna rostélyon sütve II. | 58 |
| Angolna sütve | 59 |
| Angolna kirántva | 59 |
| Angolna vajjal | 59 |
| Angolna párolva | 60 |
| Angolna kékre főzve | 60 |
| Angolna sörben főzve | 60 |
| Angolna füstölve | 61 |
| Angolna borral | 61 |
| Sült keszeg | 61 |
| Keszeg kirántva | 62 |
| Keszeg töltve | 62 |
| Kárász főzve | 62 |
| Kárász pirított vajjal | 62 |
| Kárász kirántva | 63 |
| Kárász oroszosan | 63 |
| Szálkás, apró halak felhasználása | 63 |
| Hering sülve | 64 |
| Hering tejfölösen | 64 |
| Töltött hering | 64 |
| Sügér vajban | 65 |
| Sügér hagymásan sütve | 65 |
| Menyhal főzve | 65 |
| Menyhal borban | 65 |
| Lazac főzve | 66 |
| Lazac párolt káposztával | 66 |
| Lazac szelet borban | 66 |
| Tonhal főzve (besózott) | 67 |
| Tonhal párolva | 67 |
| Tonhal rántva | 67 |
| Rák-, béka-, éticsiga-ételek | 69 |
| Rákételek | 69 |
| Rákleves | 69 |
| Rákvaj készítése | 70 |
| Kenyérszeletek rákkal | 70 |
| Fehérboros hideg rák | 70 |
| Fehérboros meleg rák | 71 |
| Rák pontytejjel sütve | 71 |
| Hámozott rák | 71 |
| Sült rák | 71 |
| Rákmajonéz | 71 |
| Párolt rák | 72 |
| Kocsonyázott hideg rák | 72 |
| Rákpörkölt | 72 |
| Rákragu | 73 |
| Zöldborsós rák | 73 |
| Rákmártás | 73 |
| Töltött rák | 74 |
| Rákkal töltött palacsinta | 74 |
| Békaételek | 74 |
| Békacombpörkölt | 75 |
| Békacomb bundában | 75 |
| Békabecsinált | 75 |
| Békacomb rántva | 75 |
| Békacomb gombával | 76 |
| Békacomb paprikásan | 76 |
| Éti csigából készült ételek | 77 |
| Csigaleves | 77 |
| Töltött csiga I. | 77 |
| Töltött csiga II. | 77 |
| Csiga hidegen | 78 |
| Csiga savanyú káposztával | 78 |
| Kempingételek | 80 |
| Roston sült hús | 80 |
| Hal nyárson | 80 |
| Csirkegulyás | 80 |
| Csirke lecsóban | 81 |
| Csirke tarhonyásan | 81 |
| Csirkepörkölt | 81 |
| Burgonyaleves disznóhússal | 82 |
| Bográcsgulyás disznóhússal | 82 |
| Székelygulyás disznóhúsból | 82 |
| Vese velővel | 83 |
| Paprikás sertésszelet | 83 |
| Rizseshús orosz módra | 83 |
| Borsostokány sertéshúsból | 84 |
| Hentestokány sertéshúsból | 84 |
| Pásztortokány sertéshúsból | 85 |
| Sertésszelet frissen sütve | 85 |
| Sertésszelet gombával | 85 |
| Matrózhús párizsiasan | 86 |
| Sertésszelet bakonyi módra | 86 |
| Sertésszelet temesváriasan | 87 |
| Sertésszelet debreceniesen | 87 |
| Sertéskaraj tükörtojással | 88 |
| Sertéskaraj hortobágyiasan | 88 |
| Sertéscomb hagymásan párolva | 89 |
| Majorannás sertéscomb | 89 |
| Sertésborda serpenyősen | 89 |
| Marhagulyás | 90 |
| Marhapörkölt | 90 |
| Gyorsan készíthető tojásételek | 91 |
| Habart tojás | 91 |
| Habart tojás sajttal | 91 |
| Habart tojás sonkával | 91 |
| Habart tojás zöldborsóval | 91 |
| Tojáslepény | 92 |
| Tojáslepény zöldborsóval | 92 |
| Tojáslepény gombával | 92 |
| Tojáslepény sonkával | 93 |
| Tojáslepény vidékiesen | 93 |
| Tojáslepény burgonyával | 93 |
| Gombaételek | 95 |
| Legfontosabb ehető gombáink | 96 |
| Fontos tudnivalók a gombákról | 104 |
| A gomba tartósítása házilag | 107 |
| Gombaételek készítése | 108 |
| Erdei gomba-leves | 109 |
| Gombaleves áttörve | 109 |
| Kucsmagomba leves | 110 |
| Erdei gombakrém-leves | 110 |
| Kenyérszeletek korállgombával | 110 |
| Kenyérszeletek kucsmagombával | 111 |
| Gombás kenyérkocka | 111 |
| Erdei gomba székely módra | 111 |
| Gombás burgonya | 112 |
| Gombásrizs | 112 |
| Erdei gomba ropogós | 112 |
| Fasírozott vargánya | 113 |
| Gombapörkölt | 113 |
| Gombapaprikás | 113 |
| Erdei gomba-ragu | 114 |
| Gombamártás | 114 |
| Csiperkegomba Orly módra | 114 |
| Pirított kucsmagomba | 115 |
| Gomba rántva | 115 |
| Gombás omlett | 115 |
| Gomba tojással I. | 115 |
| Gomba tojással II. | 116 |
| Gombával töltött paradicsom | 116 |
| Töltött vargányagomba | 116 |
| Töltött sampinyongomba | 116 |
| Töltött kucsmagomba I. | 117 |
| Töltött kucsmagomba II. | 118 |
| Gombás palacsinta | 118 |
| Gombasaláta I. | 118 |
| Gombasaláta II. | 119 |
| Halételekhez kiegészítők, köretek, mártások, saláták | 121 |
| Tésztafélék | 121 |
| Pogácsák | 121 |
| Vajas pogácsa | 121 |
| Tepertős pogácsa | 122 |
| Zsíros pogácsa | 122 |
| Palacsinták - Húsospalacsinta | 123 |
| Sonkás palacsinta | 123 |
| Túrós palacsinta | 123 |
| Rétesek - Cseresznyés rétes | 124 |
| Túrós rétes | 124 |
| Káposztás rétes | 125 |
| Kifőtt tészták | 125 |
| Túrós csusza | 125 |
| Káposztás csusza | 126 |
| Gyúrt levestészta | 126 |
| Tojáshabgaluska | 126 |
| Lúdgégenyak- (csiga-) tészta | 126 |
| Zsemlegombóc | 127 |
| Köretek | 127 |
| Burgonyapüré | 127 |
| Hasábburgonya | 127 |
| Burgonya ropogós | 128 |
| Szalmaburgonya | 128 |
| Pirított burgonya | 128 |
| Burgonyagombóc | 128 |
| Galuska | 129 |
| Franciasaláta készítés | 129 |
| Francia körítés | 129 |
| Pirított tarhonya | 130 |
| Zöldbab vajjal | 130 |
| Zöldborsó vajjal | 131 |
| Lecsó | 131 |
| Párolt rizs | 131 |
| Lencsefőzelék | 132 |
| Sárgaborsó püré | 132 |
| Párolt káposzta | 132 |
| Kucsmagombás táska | 133 |
| Grízgaluska | 133 |
| Mártások | 133 |
| Majonéz | 133 |
| Tartármártás | 134 |
| Barnamártás (spanyol) | 134 |
| Madeiramártás | 135 |
| Burgundi mártás | 135 |
| Barna gombamártás | 135 |
| Róbert mártás | 135 |
| Olasz mártás | 135 |
| Hagymamártás | 136 |
| Kapormártás | 136 |
| Remoulade mártás | 136 |
| Tormamártás tejföllel | 137 |
| Tormamártás ecettel | 137 |
| Mustármártás | 137 |
| Sóskamártás | 138 |
| Ribiszkemártás | 138 |
| Paradicsommártás | 138 |
| Zsemlyemártás | 138 |
| Céklamártás | 139 |
| Saláták | 139 |
| Burgonyasaláta | 139 |
| Fejes saláta | 139 |
| Uborkasaláta | 140 |
| Céklasaláta | 140 |
| Paprikasaláta | 140 |
| Pardicsomsaláta | 140 |
| Ecetes torma | 141 |
| Néhány szó a táplálkozásról és a halételekhez felhasznált táplálóanyagokról | 143 |
| A paprikáról és a borsról | 156 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.