1.034.802

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kertészet 1938. január-december

A Növényvédelem melléklete/A "Magyar Növényvédelmi Szolgálat" hivatalos közlönye/XII. évfolyam 1-12. szám

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Magyar Növényvédelmi Szolgálat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 200 oldal
Sorozatcím: Növényvédelem
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal, színes műmellékletekkel gazdagon illusztrálva. Stephaneum nyomda nyomása, Budapest. További szerzők a folyóiratban. Teljes évfolyam.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Vadfák kijelölésének jelentősége
Írta: Matós István
Abban az óriási versenyben, mely a gyümölcsfelvevő piacok megszerzéséért és megtartásáért szerte e világon folyik, nekünk is állani kell a... Tovább

Előszó

Vadfák kijelölésének jelentősége
Írta: Matós István
Abban az óriási versenyben, mely a gyümölcsfelvevő piacok megszerzéséért és megtartásáért szerte e világon folyik, nekünk is állani kell a gazdasági harcot. De hogy a porondon - a különböző piacokon - győztesként maradhassunk s a fogyasztóknak minél nagyobb táborát szerezhessük meg, a legjobb fegyverekkel kell felvennünk a küzdelmet. Gyümölcstermesztésünk egyik alapja: az alany kiválasztása. Már itt is a legnagyobb körültekintéssel kellene eljárnunk s ehelyett mit látunk? A legtöbb faiskola szükségletének megfelelően a magvakat, vagy a vadcsemetéket hozatja, kevesen vannak azok, akik maguk gyűjtik vagy szedetik a határban, erdőkben levő vadfákról s elenyésző csekély azoknak a száma, akik már eljutottak odáig, hogy csak a kiválasztott vadfák magvait használják fel alanynevelésre.
Bár a szabad természetben a létért való küzdelemben jobban érvényesül a természetes szelekció, mégis előfordul, hogy kedvezőbb fekvés-, talaj- és egyéb viszonyok között, kevésbbé edzett egyedek is vegetálhatnak, melyeknek magról kelt utódai, ha mostohább viszonyok közé kerülnek, elcsenevészednek és gyümölcsfaalanynak nem lesznek alkalmasak. Már a magonciskolában szembetűnik ez a különbség a vadcsemeték fejlődésében, dacára az azonos talaj- és más viszonyoknak. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv