A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Földtudományok, bányászat, fenntartható fejlődés

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Amikor Horn János felkért, hogy a sorozatának utolsó kötetéhez ajánlást írjak, azért nem tudtam ellent mondani, mert több mint 36 éves szakmai kapcsolat fűz hozzá. Mint a Műszaki Földtudományi Kar... Tovább

Előszó

Amikor Horn János felkért, hogy a sorozatának utolsó kötetéhez ajánlást írjak, azért nem tudtam ellent mondani, mert több mint 36 éves szakmai kapcsolat fűz hozzá. Mint a Műszaki Földtudományi Kar dékánhelyettese (1974-1977), majd dékánja (az első ciklus 1977-1978, a második ciklus 1994-2001) kerültem szakmai kapcsolatba Horn Jánossal, aki akkor, mint a Központi Földtani Hivatal osztályvezetője, majd főosztályvezetője - 1980-tól napjainkig a Kari Tanács választott, állandó meghívott tagja - számos segítséget adott/ad a Műszaki Földtudományi Kar részére. Most a Központi Bányászati Múzeum Alapítvány Felügyelő Bizottság tagjaként is segíti Kuratórium elnöki munkámat.
Igaz akkor még nem tudtam, hogy milyen nehéz feladatra vállalkoztam. Ezt csak akkor érzékeltem, amikor folyamatosan kaptam a kéziratokat. A megszólalók között úgy gondoltam, hogy szinte mindenkit ismerek, így könnyű lesz egy ajánlást megfogalmazni. Horn János kreativitását ismerem/ismertem, oknyomozó képességét nem, ugyanis nem gondoltam, hogy a világ szinte minden táján megtalálja a hazánkból elszármazott világhírű professzorokat és rá tudta „beszélni" őket, hogy életútjuk megjelenjen. Bevallom őszintén, hogy egyesek életútját csak most ismertem meg és ezért is köszönetet kell mondanom a könyv szerkesztőjének.
Minden életút példaként szolgálhat a jelen és jövő nemzedékének azoknak akik ezeket a csodálatosan szép hivatásokat választották vagy akarják majd választani. Vissza

Tartalom

Tartalom
Ajánlás
Kovács Ferenc 4
En habes, candide lector, huius seríei volumen ultimátum
Horn János 6
Buda György: Életutam az ásványok, kőzetek és ércek világában 9
Cserna Zoltán: Tequila, tortilla, bakancs és kalapács 47
Horváth Ferenc: Szabadon és szabatosan 55
Németh Nándor: Ötven év visszaemlékezései 67
Párák Tibor: Életpályám 121
Somosvári Zsolt: Életút - visszaemlékezésekkel 175
Szatmári Péter: Életutam a geológiában 205
Trunkó László: Életutam - avagy miért volt hasznára a magyar földtannak, ha egy geológus hallgató elhagyta országát 233
Guy Turchany: A magam útját járom 269-330
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv