Antikvarium.hu
Antikvarium.hu

8 000 forint értéket elérő megrendelés esetén a könyveket belföldön postaköltség nélkül szállítjuk.

A csomagolás minden esetben ingyenes.

Főoldal
BÁRMILYEN INFORMÁCIÓT tud a könyvről, a pontos szót ide írva megtalálhatja!
Súgó

Hornok László: Fűszernövények termesztése a nagyüzemekben

A könyv adatai

(1 fotó)
20 cm x 14 cm

A könyv címe:

Fűszernövények termesztése a nagyüzemekben

A könyvhöz kapcsolódó név/nevek:

Hornok László  (Szerző)

Dr. Szabó László  (Lektor)

Czáka Sarolta  (Lektor)

Kiadó: Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium
A kiadás helye: Budapest
A kiadás éve: 1977
Kötéstípus: Tűzött kötés
Oldalszám: 24
Nyelv: Magyar
Tartalom: Olvasható

Tartalom

Bevezetés

1

A koriander (Coriandrum sativum L.)

3

Jelentősége

3

A növény leírása

3

Fejlődése

4

Környezeti igényei

4

Fajtái

4

Vetési, elhelyezési sorrend

5

Tápanyagellátás, trágyázás

5

Talajelőkészítés

5

Vetés

6

Vegyszeres gyomirtás, növényvédelem

6

Betakarítás

7

A kapor (Anethum graveolens L.)

8

Jelentősége

8

A növény leírása

8

Fejlődése

9

Környezeti igényei

9

Fajtái

9

Vetési, elhelyezési sorrend

9

Tápanyagellátás, trágyázás

10

Talajelőkészítés

10

Vetés

10

Vegyszeres gyomirtás, növényvédelem

11

Betakarítás

11

A konyhakömény (Carum carvi L.)

13

Jelentősége

13

A növény leírása

13

Fejlődése

13

Környezeti igényei

14

Vetési, elhelyezési sorrend, társítás

14

Tápanyagellátás, trágyázás

15

Talajelőkészítés

15

Vetés

15

Vegyszeres gyomirtás, növényápolás

16

Betakarítás

16

Az édeskömény (Foeniculumvulgare L.)

17

Jelentősége

17

A növény leírása

17

Fejlődése

17

Környezeti igényei

18

Vetési, elhelyezési sorrend

18

Tápanyagellátás, trágyázás

18

Talajelőkészítés

19

Vetés

19

Vegyszeres gyomirtás, növényvédelem

19

Betakarítás

20

A mustár (Sinapis alba L. és Brassica nigra L.)

21

Jelentősége

21

A növény leírása

21

Fejlődése

22

Környezeti igényei

22

Fajtái

22

Vetési, elhelyezési sorrend

23

Tápanyagellátás, trágyázás

23

Talajelőkészítés

23

Vetés

23

Vegyszeres gyomirtás, növényvédelem

24

Betakarítás

24


A termesztett növények egyik szűkebb csoportját fűszernövényeknek nevezik. E fogalomkörbe sorolják azokat a növényfajokat, amelyeknek valamely részét - a bennük  felhalmozódott biológiailag aktív anyagok (hatóanyagok) következtében - ételek, italok, élelmiszeripari termékek illatosítására, ízesítésére, színezésére, tehát az élvezeti érték fokozására használ az emberiség. Alapvető közös tulajdonságuk, hogy nyersen általában fogyasztásra alkalmatlanok, legtöbbször szárított állapotban, s alkalmanként igen kis mennyiségben fogyaszthatók. A fűszernövényeknek korábban is jelentős szerepük volt a táplálkozásban. A növényi fűszerek használatát az emberiség legtávolabbi múltjába lehet visszavezetni. Régi írások bizonyítják, hogy jó pár ezer évvel ezelőtt, már az egyiptomiak ismerték, sőt Mezopotámia termékeny földjein termesztették is fűszernövényeink egy részét...
Bővebben

Nincs megvásárolható példány

A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott.
Ha kívánja, ide kattintva előjegyeztetheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Ajánlja ezt a könyvet ismerőseinek a Facebook-on.

2009.03.16. után regisztráltaknál az azonosító az e-mail cím, korábban regisztrált ügyfeleinknél egy legalább 4 karakterből álló, ékezetes betűket nem tartalmazó kód. Ha elfelejtette azonosítóját, kérjük keresse az Ügyfélszolgálatot: Tel.: 62/452-833, e-mail: info@antikvarium.hu

?
English Akadalymentes