1.034.668

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Koinónia

Teológiai tanulmányok

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 236 oldal
Sorozatcím: Horváth Barna életműsorozata
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-08-5878-6
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér fotóval illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:

"Témánk időszerűségét nemcsak a közelgő pünkösd ünnepe biztosítja, hanem inkább az a tény, hogy keresztyén hitünket és hitből vállalt hivatásunkat a Jézus Krisztus Lelkével közösségben,... Tovább

Előszó

Részlet:

"Témánk időszerűségét nemcsak a közelgő pünkösd ünnepe biztosítja, hanem inkább az a tény, hogy keresztyén hitünket és hitből vállalt hivatásunkat a Jézus Krisztus Lelkével közösségben, a Szent Lélek közösségében gyakoroljuk. A Heidelbergi Káté 53. feleletével nemcsak azt valljuk ugyanis, hogy a Szent Lélek „az Atyával és a Fiúval egyenlőképpen örök Isten", hanem azt is, hogy „Ő nekem is adatott, engem igaz hit által Krisztusnak és minden Ő jótéteményének részesévé tesz, vigasztal és velem marad mindörökké". Ily módon tehát nemcsak hivatásunk szűk körében kell szemlélnünk jelenlétét vagy hiányát úgy, ahogyan azt tenni szoktuk, ha az evangélium túláradó bőségével sikerül szolgálni a gyülekezetben vagy éppen szolgálatunk kudarcait mérlegeljük. A Heidelbergi Káté megtanít arra, hogy a Szentháromság Isten harmadik személye mint Krisztus Lelke életünknek minden jelentős döntésében, törekvésében és eredményében, de még kudarcában is velünk van. Eredményeinkben Krisztus jótéteményeit valósítja meg, és tudatára ébreszt annak, hogy önmagunktól képtelenek lennénk bármi jónak a megcselekvésére, ha Ő újjá nem szülne minket. Kudarcainkban viszont úgy vigasztal, hogy az odafelvalókra irányítja tekintetüket, ahogy a Heidelbergi Káté 49. feleletében valljuk Krisztus zálogul küldött Lelkéről, „akinek ereje által nem földiekkel törődünk, hanem az odafelvalókkal, ahol Krisztus van, ülvén Istennek jobbján".
Ha pedig túllépünk az individuum szűk körén, és a kijelentés világában figyeljük a Szent Lélekjelenlétét és munkáját, akkor a Gen 1,2 versétől a Jelenések könyvének 22,17 verséig éppen elég bizonyítékot találunk arra nézve, amit Stauffer így mond: " A Lélek mindenségtörténeti valóság."
Vissza

Tartalom

A Szent Lélek megújító munkája 7
Miben gazdagított a II. Helvét Hitvallás? 23
A Szent Lélek és az egyház missziója 31
Az üdvtörténet problematikája 39
Pneumatológiai aspektusok az istentiszteletben 49
A kálvini egyházfogalom szociáletikája 59
A keresztséggel kapcsolatos tanítások 71
Pasztorálpszichológia 77
Az evangélium reprezentánsai 95
Az aktív participáció mint közös érdekeltség 109
A protestantizmus mai küldetése 125
Utolsó idők 147
Jegyzet 211
Névmutató 233

Horváth Barna

Horváth Barna műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Horváth Barna könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv