A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Paradicsomtermesztés

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 215 oldal
Sorozatcím: Mezőgazdasági kiskönyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könyv fekete-fehér fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
Első rész
A paradicsom származása, termesztésének története, jelentősége (Bontovits Lajos)5
Származás, termesztéstörténet5
A paradicsom népgazdasági jelentősége8
A paradicsom táplálkozősi jelentősége10
A paradicsom rendszertana és növénytani leírása (Mészöly Gyula)12
Rendszertan12
Növénytani leírás13
Köztermesztésben szereplő fontosabb paradicsomfajták (Horváth Erzsébet)17
A fajták általános jellemzése17
Determinált paradicsomfajták18
Folytonos növekedésű fajták23
Egyéb fajták28
Paradicsomtermesztő tájaink (Horváth Erzsébet)31
A paradicsom hő-, fény-, víz-, tápanyag- és talajigénye (Kőrös Lajosné)40
A paradicsom hőigénye40
A paradicsom fényigénye43
A paradicsom vízigénye45
A paradicsom tápanyagigénye46
A paradicsom talajigénye47
Második rész
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás (Kőrös Lajosné)49
A paradicsom helye a vetésforgóban49
Talajelőkészítés52
Trágyázás54
Palántanevelés (Kőrös Lajosné)62
Szaporítóberendezések64
Vetés78
Ápolási munkák80
Üveg alatti hajtatás (Kőrös Lajosné)87
Üvegházi hajtatás88
Hollandágyi hajtatás98
Hajtatás Mohai-kapcsos házban101
Melegágyi hajtatás102
Hajtatás áttelelt palántákkal103
Tápoldatos (vízkultúrás) hajtatás104
Szabadföldi korai termesztés (Kőrös Lajosné)107
Konzervipari paradicsom termesztése (Mészöly Gyula)127
Szedés, osztályozás, csomagolás és értékesítés (Bontovits Lajos)136
Érettségi fokozatok136
A szedés137
Osztályozás, csomagolás139
Mesterséges érlelés141
A paradicsom betegségei és kártevői (Milinkó István)143
A betegségek és kártevők jelentősége143
A védekezés módja és jelentősége144
Üvegházi, melegágyi és hollandágyi paradicsom betegségei146
Üvegházi, melegágyi és hollandágyi paradicsom kártevői152
Üvegház- és talajfertőtlenítés157
A szántóföldi paradicsom betegségei162
A szántóföldi paradicsom kártevői175
Harmadik rész
A paradicsom nemesítése és vetőmagtermesztése (Mészöly Gyula)180
Magtermesztés193
A paradicsom felhasználásának módjai (Bontovits Lajos)198
Készítmények198
Az ipari paradicsom minőségi kérdései200
A paradicsomtermesztés fejlesztésének legfontosabb teendői (Mészöly Gyula)203
A paradicsomtermesztésre vonatkozó szabványok208
Irodalomjegyzék209
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv