1.034.162

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Édesipar 1969-1970. január-december

A Magyar Édesipar és a MÉTE édesipari szakosztályának közleményei - XX-XXI. évfolyam 1-6. szám

Szerző

Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 384 oldal
Sorozatcím: Édesipar
Kötetszám: 20-21
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Teljes évfolyamok. Fekete-fehér ábrákkal, képekkel illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1969. év 1. szám
Dr. Burda Rudolf: Az édesiparban végrehajtott árrendezésről 1
Dr. Gál Mária - Schmidl Tibor: A védjegyről és a márkavédelemről - - - - - - - - - - 5
Herczeg József: A 44 órás munkahét bevezetésének tapasztalatai a Magyar Édesiparban.9
Főzy Istvánné: Alkoholtartalmú édesipari termékek vizsgálati módszerének tökéletesítései - - - - - - 13
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés - - - - - - 16
Figyelő - - - - - - - 18
Hírek - - - - - - - - - 25
A szakma gyakorlatából - - - - - - - - - 31
Külföldi lapszemle - - - - - - - - - -

2. szám
Zöld Antal: A Magyar Édesipar export-tevékenysége - - 33
Mohos Ferenc Árpád: Az aprítás elméletéről és gyakorlatáról
I. rész - - - - - - - - - - - - - - 38
Lindner Elek: Az édesipari zsiradékok izoterm tágulásának
(dilatációjának) felhasználása a zsiradékok minősítésére és
azonosítására - - - - - - - - - - - - 46
Főzy Istvánná: Alkoholtartalmú édesipari termékeik vizsgálati
módszerének tökéletesítése II. rész - - - - - - 49
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés - - - - - - 53
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés - - - - - - - 57
Figyelő - - - - - - - - - - - - - - 60
Hírek - - - -- - - - - - - - - - 52
Külföldi lapszemle - - - - - - - - - - 45 59

3. szám
Koszorú Zsuzsanna: Szocialista brigádok vetélkedője a Magyar Édesiparban - - -1 65
Dr. Ravasz László-Dömölki Ferencné: Csokoládék minőségalakulása - - - - - - - - - - - - 66
Szabó Lajos: Édesipari tartós sütemények gyártása a Szovjetunióban. IV. rész - - - - - - - - - - 73
Mohos Ferenc Árpád: Az aprítás elméletéről és gyakorlatáról.
II. rész - - - - - - -: - - - - - . 76
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés - - - - - - 79
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés - - - - - - - 83
Figyelő - - - - - - 87
A szakma gyakorlatából: Édesipari termékek gyártása gyógyszer anyagok adagolásával - - - - - - - - 92
Külföldi lapszemle - - - - - - - - - 78, 86, 95

4. szám
Kárpáti Sándor: A zaj hatása az emberi szervezetre és a munkavégzésre - - - - - - - - - - - 97
Szabó Lajos: A nyereségfedezeti számítás elvi alapjai - - 100
Vitár Zoltán: Szociológiai vizsgálatok a Magyar Édesiparban 105
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés - - - - - - 109
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés - - - - - - - 115
Figyelő - - - - - - - - - - - - - 116
A szakma gyakorlatából - - - - - - - - - 123
Hírek az iparból - - - - - - - - - - - 125
Külföldi lapszemle - - - - - - - - - - 127

5. szám
Vitár Zoltán: A munkaerő megtartásának egyetlen lehetősége: az emberközpontú vállalatvezetés. - - - - - 129
Székely Péter-Mohos Ferenc Árpád: A kakaóbabban a feldolgozás során végbemenő kémiai változás néhány kérdése. I. rész - - - - - - - - - - - 133
Sherman, M. B.: Hűtés és kondicionálás - - - - - 137
Horváth István: A tojás cukrászipari előkészítése - - - 142
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés - - - - - - 144
Gépismertetés - - - - - - - - - - - 146
Figyelő - - - - - - - - - - - - - 148
A szakma gyakorlatából: Jetter J.: Hozzászólás a Magyar
Édesipar távlati fejlesztéséhez - - - - - - 155
Külföldi lapszemle - - - - - - - - - - 157

6. szám
Mohos Ferenc Árpád-Székely Péter: A kakaóbabban a feldolgozás során végbemenő kémiai változás néhány kérdése. II. rész - - - - - - - - - - 161
Bedő Mária: Loesch típusú töltött csokoládé-gyártósor üzembehelyezése a Szerencsi Csokoládégyárban. I. rész - - 169
Galla János: A nyersanyagok - különösképpen a cukor -
nedvességmentes raktározási körülményeinek befolyása a
kakaó- és csokoládégyártmányok minőségére - - - 173
Az ésszerű táplálkozásról és helyes életmódról. Összeállította: Tapodó József. I. rész - - - - - - - 177
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés - Tapasztalatcsere - 183
Gépismertetés - - - - - - - - - - - 185
Figyelő - - - - - - - - - - - 188
Külföldi lapszemle

1970. év 1. szám
Herczeg József: A termelékenység gyorsabb ütemű növeléséért
I. rész - - - - - - - - - - - - - 2
Bedő Mária: Loesch típusú töltött csokoládé gyártósor üzem behelyezése a Szerencsi Csokoládégyárban, II. rész - - -6
Az ésszerű táplálkozásról és helyes életmódról, összeállította:
Tapadó József, II. rész - - - - - - - - - 10
Katona György né: Műszaki fejlesztés - - - - - - 17
Somogyi Sándorné: Gépismertetés - - - - - - - 21
Hírek az iparból - - - - - - - - - - - 23
Figyelő - - - - - - - - - - - - - 25
A szakma gyakorlatából - - - - - - - - - 30
Új könyvek - - - - - - - - - - - - - 31
Külföldi lapszemle - - - - - - - - - - - 16

2. szám
Dr. Dimény Imre: Az élelmiszeripar helyzete és szerepe az
élelmiszergazdaságban - - - - - - - - 33
Herczeg József: A termelékenység gyorsabb ütemű növeléséért. II. rész - - - - - - - - -40
Jetter János: A kakaóbab aprítása (finomőrlés) I. rész - - 43
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés - - - - - - 48
Somogyi Sándorné: Gépismertetés - - - - - - 51
Figyelő _ - - - - - - - - - - 54
Hírek az iparból - - - - - - - - - - - 59
Külföldi lapszemle - - - - - - - - - - 61
A szakma gyakorlatából - - - - - - - - - 62

3. szám
Vitár Zoltán: Az üzemi demokrácia társadalomtudományi
megközelítésben - - - - - - - - - - 65
Jetter János: A kakaóbab aprítása (finomőrlés). Az aprítás
gépi berendezései. II. rész - - - - - - - - 72
Mohos F. Á. - Székely Péter: Csomagolástechnika az édesiparban. I. rész. - - - - - - - - 77
Székely Péter: Invertáz enzim alkalmazása az édesiparban - 80
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés - - - - - - 84
Somogyi Sándor né: Gépismertetés - - - - - - - 88
Hírek az iparból - - - - - - - - - - - 90
Figyelő - - - - - - - - - - - - - 91
Könyvismertetés

4. szám
Kanyó Gyuláné: A marketing néhány fontosabb édesipari
vonatkozása - - - - - - - - - - - 97
Mohos Ferenc Árpád-Székely Péter: Csomagolástechnika
az édesiparban II. rész - - - - - - - - - 100
Dömölki Ferencné-Fehér János-dr. Ravasz László-Szenftner József: A piskóta minőségi követelményeinek kritikai jellemzése - - - - - - - - - - 106
Zöld Antal: A Szocialista Országok I. Édesipari Konferenciája - - - - - - - - - - - - - 113
Somogyi Sándorné: Gépismertetés - - - - - - 116
Figyelő - - - - - - - - - - - - - 118
A szakma gyakorlatából - - - - - - - - 124
Könyvismertetés - - - - - - - - - - - 125
Külföldi lapszemle - - - - - - - - - - 126

5. szám
Dr. Dimény Imre: A IV. ötéves Tervben előirányzott célkitűzések az élelmiszergazdaság területén - - - 129
Schönfeld, W.: Az édesipari gyártmányfejlesztés problémáiról - - - - - - - - - - - - 133
Mohos Ferenc Árpád-Székely Péter: Csomagolástechnika
az édesiparban. III. rész - - - - - - - - 138
Dr. Ravasz László: A Szocialista Országok I. Édesipari
konferenciáján megrendezett termékverseny bírálóbizottságának értékelő munkájáról - - 142
Katona György né: Műszaki fejlesztés - - - - - 147
Somogyi Sándorné: Gépismertetés - - - - - - 149
Figyelő - - - - - - - - - - - - - 151
Hírek az iparból - - - - - - - - - -158
Könyvismertetés - - - - - - - - - 159
Külföldi lapszemle - - - - - - - - 160

6. szám
Dr. Lénárt Lajos: Ünnepi gyűlés a Szegedi Élelmiszeripari
Főiskolán - - - - - -- - - - - 161
Vitár Zoltán: A munkapszichológia fontosabb vizsgálati területei - - - - - - - - - - - - - 164
Mohos Ferenc Árpád - Székely Péter: Csomagolástechnika
az édesiparban IV. - - - - - - - - - 170
Dr. Perényi Elemér: Édesipari termékek szerepe a fogak
károsodásában - - - - - - - - - - 177
Somogyi Sándorné: Gépismertetés - - - - - - 179
Figyelő - - - - - - - - - - - - - 180
A szakma gyakorlatából. Szabadi György: Szocialista brigádvezetők tanácskozása az édesiparban - - - - 187
Könyvismertetés - - - - - - - - - - - 191
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv