1.034.793

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A rovásírás ábécéje

Szerző
Grafikus
Lektor

Kiadó: Széplaki Erzsébet Bt.
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 39 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 963-212-456-1
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nagyon tisztelem a meseírókat, különösen a szép népmesék ismeretlen szerzőit csodálom. Mégis mélyebbre hajtom meg fejem annak a professzornak a tiszteletére, aki a természet valóságát a... Tovább

Előszó

Nagyon tisztelem a meseírókat, különösen a szép népmesék ismeretlen szerzőit csodálom. Mégis mélyebbre hajtom meg fejem annak a professzornak a tiszteletére, aki a természet valóságát a tündérmesékkel tette egyenrangúvá számomra. Most is úgy tanítja a nyiladozó értelmű emberpalántákat a környezet ismeretére, hogy észre sem veszik, a mese mögött a természet valósága jelenik meg. Igaz ugyan, hogy a környezetükben élő állatkák - vízipókok, pókok, giliszták, bogarak - nem tudnak beszélni, de cselekedeteik indítékát csak úgy érthetik meg a gyermekek, ha emberi beszéddel maguk az állatszereplők mondják el, akár a mesék táltosai, s a mesét hallgató csupa természettudományos ismeretekkel gazdagodik.
A természettudományok példájából okulva a magyar kultúra bizonyságát, az ősi magyar írást, a rovásírást a régi környezet tárgyainak és emlékeinek környezetébe ágyazva szeretném a gyerekek elé tárni. Így első könyveik között - talán még az iskolai betűvetés előtt - megismerkedhetnek őseik kincsével. A kultúra kőbe vésett vagy a föld alatt megmaradt emlékei mára feledésbe merültek. A szülők, nagyszülők sem mindig emlékezhetnek a múltra, ezért az ő kezükbe is ajánlom e könyvet, hogy meséljenek az ősi magyar életről, a kultúra emlékeiről, a latin betűs írásnál is régebbi betűvetésről. Vissza

Fülszöveg

"Naggyá, erőssé csak azok a fák nőhetnek, melyek a talajba mélyen és szélesen növesztik gyökereiket, hogy onnan gyűjtsék össze a viharokkal dacoló, értékes, törzset alkotó tápanyagokat. Igazán elmélyült tudattal, erős magyar öntudattal csak olyan emberek rendelkezhetnek, akik ismerik nemzeti kultúrájukat, és büszkén vállalják vele a múlt értékeit" - írja a szerző előszavában.
Horváth Istvánt A rovásírás ábécéje című könyve megírásakor az az elv vezérelte, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt megismerjék eleink ősi írásmódját. Aki elolvassa ezt a könyvet, nemcsak a rovásírás és -olvasás technikáját sajátíthatja el belőle, hanem gazdagíthatja szókincsét olyan feledésbe merülő, nyelvünkből lassan kivesző szavakkal, mint a sukk, rosta, véka, tiloló, cserény stb.
A rovásjelek megtanulását Horváth Antal versei és Tombor Balázs rajzai segítik.
A rovásírás ábécéje című könyvet ajánljuk nagyszülők, szülők, gyerekek és pedagógusok figyelmébe.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv