1.034.175

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fővárosi óvodai tanácskozás

Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A fővárosi óvodák vezetőinek tanácskozását a Fővárosi Tanács VB Művelődésügyi Főosztálya első ízben 1972-ben rendezte meg.
Az akkori tanácskozás munkáját és hangulatát a résztvevők egyértelműen... Tovább

Előszó

A fővárosi óvodák vezetőinek tanácskozását a Fővárosi Tanács VB Művelődésügyi Főosztálya első ízben 1972-ben rendezte meg.
Az akkori tanácskozás munkáját és hangulatát a résztvevők egyértelműen pozitívnak, hasznosnak ítélték meg, mert lehetőséget adott a közös gondok, tervek, feladatok közvetlen megbeszélésére.
Az 1975. évi tanácskozást a Fővárosi Tanács VB Művelődésügyi főosztálya az egységes közoktatás politikai szemlélet továbbformálása, a nevelő-oktatómunka színvonalának folyamatos emelése céljából szervezte meg, remélve, hogy a közös gondolkodás, eszmecsere, vita feltétlenül előbbre viszi a közös ügyet, az óvodák egész munkájának minőségi fejlődését.
Ez a második alkalommal megrendezett tanácskozás plenáris ülésen zajlott le 1975. január 21-én, a fővárosi óvodák vezetői, az oktatási apparátus munkatársai, számos meghívott pedagógus és a különféle társadalmi szervezetek képviselőinek részvételével.
Az ülést Dr. Rácz Zoltánné főosztályvezető helyettes nyitotta meg. A vitaindító előadást Dr. Mezei Gyula főosztályvezető tartotta és ő foglalta össze a vitában elhangzottakat is. a tanácskozás Dr. Rácz Zoltánné zárószavával ért véget.
Kiadványunkban az ülésen elhangzott előadásokat /vitaindító és vitazáró/ és felszólalásokat rövidítetten közre adjuk azzal a céllal, hogy az óvodai nevelők mindennapos munkájához nyújtsunk segítséget, és az óvodai nevelőtestületek forrásmunkaként használják fel a jövő tanévi munka előkészítéséhez. Vissza

Tartalom

BEVEZETŐ 1
Dr. Mezei Gyula: AZ ÓVODAI NEVELŐMUNKA FEJLESZTÉSE MA MÁR TÁRSADALMI IGÉNY 3
HOZZÁSZÓLÁSOK 27
Fehér Imréné: 27
Polgár Jenőné: 30
Horváth Lászlóné: 33
Bayer Frigyesné: 39
Veszelyi Lajosné: 42
Rózsahegyi Katalin: 46
Köln Józsefné: 48
Tóth Andrásné: 50
Varasdják Mihályné: 61
Fekete Gyuláné: 52
Lenky Györgyné: 55
Szirmai Jánosné: 57
Gárdos Györgyné: 59
Koppány Ferencné: 60
Gersy Tamásné: 61
Dr. Mezei Gyula: A TANÁCSKOZÁSON ELHANGZOTTAK ÖSSZEGEZÉSE 67
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv