A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mezőgazdasági Lexikon 1-2.

I. kötet: A-K/II. kötet: L-Z.

Szerkesztő

Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 1.498 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könyv fekete-fehér és színes fotókat, illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Több mint 30 éve, 1927-ben jelent meg utoljára magyar nyelvű mezőgazdasági lexikon. Azóta a magyar nép politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális életében mélyreható, forradalmi változások... Tovább

Előszó

Több mint 30 éve, 1927-ben jelent meg utoljára magyar nyelvű mezőgazdasági lexikon. Azóta a magyar nép politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális életében mélyreható, forradalmi változások történtek. A felszabadulással megnyílt hazánkban is a lehetőség, hogy a feudalizmus maradványait felszámoljuk és a földbirtokosok, tőkések uralmát megszüntetve megkezdhessük a szocializmus építését.
Mezőgazdaságunk szocialista átalakulása, az egész társadalmunkban végbemenő kulturális forradalom fontos feladattá tették a szemléletében és tartalmában egyaránt korszerű, összefoglaló szakismerettár elkészítését, miután a régebbi hasonló tárgyú munkák elavultak és egyébként is nehezen hozzáférhetők. Az új mezőgazdasági szaklexikonnal korszerű és hasznos, a mezőgazdasági szakemberek igényeit kielégítő segédeszköznek kell lennie. Rá kell mutatnia a mezőgazdaság és a mezőgazdák feladataira, szerepére a szocializmust építő társadalmunkban és mindenkor a marxizmus-leninizmus elvi alapjain állva kell válaszolnia a szakkérdésekre is. A népi hatalom állama biztosította egy ilyen mű kiadásának feltételeit, így majdnem öt évvel ezelőtt, hozzáfoghattunk a munkához.
Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy az elméleti és gyakorlati szakembereknek egyaránt színvonalas és használható segédeszközt nyújtsunk. Tehát arra törekedtünk, hogy az elméleti tudnivalókat is a gyakorlati szakemberek számára érthető fogalmazásban közöljük. Feltételezve a középfokú iskolák tananyagának ismeretét, az alapismereteket csak röviden, meghatározások formájában tárgyaljuk, vagy csak utalunk rájuk. A Mezőgazdasági Lexikon tehát nem a különféle tárgyú és fokú kézikönyvek anyagának teljes gyűjteménye, s terjedelménél fogva sem pótolhatja az alapvető szakkönyveket. Célja elsősorban a továbbképzés, a gyors tájékoztatás, a korszerű, a szocializmust építő társadalom szempontjai és igényei szerint értékelt szakismeretek nyújtása. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv