1.034.668

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ázsiai (indiai, hátsó-indiai, kínai és japán) elefántcsont-faragványok a 16. századtól napjainkig

A Hopp Ferenc Keletázsiai Művészeti Múzeum gyűjteményeiből - Kiállított tárgyak jegyzéke

Szerkesztő

Kiadó: Iparművészeti Múzeum
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Papír
Oldalszám: 8 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 9 cm
ISBN:
Megjegyzés: A kiállított tárgyak jegyzékét tartalmazza, időrendi sorrendben.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az elefántok családjában az afrikai és az indiai fajokat különböztetjük meg. Az utóbbiak Indián kívül ma is élő állatok Hátsó-Indiában, Ceylonban és Indonézia két nagy szigetén, Szumatrában,... Tovább

Előszó

Az elefántok családjában az afrikai és az indiai fajokat különböztetjük meg. Az utóbbiak Indián kívül ma is élő állatok Hátsó-Indiában, Ceylonban és Indonézia két nagy szigetén, Szumatrában, valamint a Kalimentánon (Borneon). Már kevésbé ismert tény, hogy az első kínai állam, a Sang-dinasztia idején (i. e. 1523-1028) az elefánt a Jangce és Sárga-folyók közötti területen is otthonos volt.
A korai ázsiai művészetekben a föníciaiak VIII. századi elefántcsontfaragványai talán a legszebbek. Ezek erős egyiptomi befolyást bizonyítanak és a Közel-Kelet legtöbb országában elterjedtek. A legérdekesebb példányok - nagy számban - az asszír Nimrud város romjai között kerültek elő.
Az i.u. I-III. században Kelet fogalmát - ezen a területen - talán leginkább az Indiából származó figurák és ládaborítások képviselték. Egyre közülük Pompejiben találtak rá, de a fejlett művészet izét, stílusát legjobban a begrami (Afganisztán) ásatások darabjain lehet lemérni. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv