kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazda Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 122 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 21 cm |
| ISBN: | 963-286-163-9 |
| Megjegyzés: | Néhány színes fotóval és fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Bevezetés | 5 |
| Az ókori vallások és áldozati ételek | 5 |
| Kelet és Nyugat | |
| Szimbolika, kultúra, vallás, konyha | |
| Isten, a szellemek és az áldozati étel | 11 |
| A szimbolikai nyelvezet módszertani modellje | 13 |
| Vallási, kulturális és étkezési értékek közös szimbolikai nyelvezete | 14 |
| A szimbolikai nyelv modelljének gyakorlati alkalmazása | 16 |
| Ősi kínai kultúra, ősi kínai konyha | 16 |
| Ősi japán kultúra, ősi japán konyha | 20 |
| Az áldozati ételek készítése: sütés és főzés | 23 |
| Hunok és magyarok | |
| Szimbolika, kultúra, vallás, konyha | |
| A hun-magyar őstörténet-kutatás kérdése | 27 |
| Nyelvi rokonság | 27 |
| Genetikai rokonság | 28 |
| Kulturális rokonság | 28 |
| A hun sárkány, a "Fehér (Napszínű) Fejedelem" és a sólyom jelentése | 30 |
| Hun-magyar rokonság: a magyar történelmi azonosságtudat sarkalatos pontja | 32 |
| A "Vezérlő csodaszarvas" legenda | 34 |
| A hun-magyar ősvallás | 35 |
| Isten, az Ég Ura | 35 |
| Bor Tengeri, a fény születésének isteni megnyilvánulása | 36 |
| Világfa | 38 |
| Az ősvallás világfája | 38 |
| A világfa, az ég és a föld kapcsolata | 39 |
| Jobb és bal szárny, a világosság és a sötétség körforgása | 39 |
| A kapcsolatteremtő táltos | 45 |
| A hun sziklarajzok üzenete | 46 |
| A táltos tevékenysége | 47 |
| A táltosüst és jelképrendszere | 49 |
| A vallásosság megnyilvánulása: ünnepek | 51 |
| Az ősi hun-magyar konyha fölidézése | |
| A lovagkultúrájú hunok és magyarok étkezési kultúrája | 55 |
| A hun konyha valószínűsíthető ételei | 57 |
| A hun konyha örökösei | 59 |
| A magyar konyha valószínűsíthető ételei | 60 |
| Az ételek alkotórészei és harmonikus kiválasztásuk | 60 |
| A hun-magyar áldozati és fejedelmi konyhát fölidéző ételösszeállítások | 64 |
| Meditációs konyha, meditációs étkezés | 65 |
| A hun-magyar áldozati és fejedelmi konyha újonnan alkotott elnevezései | 66 |
| Az ételek összeállítása, ízvilága és az ételleírások értelmezése | 67 |
| A hun-magyar konyhában használatos fűszerek | 68 |
| Áldosok | 69 |
| Üstönyök | 80 |
| Halak | 87 |
| Karakányok | 92 |
| Töltelények és kötönyök | 93 |
| Sütények | 95 |
| Nyárádok | 99 |
| Füstölények | 100 |
| Körözöttek | 102 |
| Gyurányok, csücsürök, tarhonyák | 103 |
| Keverények | 106 |
| Mártás gyöketből | 109 |
| Köretek | 109 |
| Édességek: Mézelények | 111 |
| Kelény, szamsza, tündény | 115 |
| Fűszeres bor | 117 |
| Irodalom | 118 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.