1.035.098

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A fekete lovag

Történelmi regény

Szerző
Grafikus

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 526 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A "hollós vitéz" Hunyadi János korát és a nándorfehérvári várvédelem diadalmas napjait rajzolta meg a szerző ebben a regényében, melyben művészi módon fonódik egybe a parasztfiúból lett hős Küsgergő sorsa a valóságos történelmi eseményekkel.
Küsgergő dunaszentandrási parasztfiú. Szüleit a fél falu népével együtt lemészárolják a portyázó törökök, csóvát vetnek a tetőkre is, őt magát rabszíjra fűzik. Amikor Hunyadi János rátör a gyanútlan, elbizakodott dúlókra a tizenötéves fiú véres bosszút áll a törökön. A gubenátonrak megtetszik a nyílt eszű és bátor legényke, apródjának fogadja az árvát, és magával viszi Vajdahunyadra. Ott verekedős barátságba keveredik Mátyás úrfival, a veres üstökű, kaján, izgága és agyafúrt fickóval, aki bevezeti hősünket a palotaélet rejtelmeibe. Küsgergő ellen apródi viszontagságai során vérforraló gaztettek sorát követi el Boromissza főapród, s bérelt csürhéje, igazságtalan megcsapatás, sóbányában rabmunka, kóbor lovagkodás, komédiázás, gyilkos párviadalok... Tovább

Fülszöveg

A "hollós vitéz" Hunyadi János korát és a nándorfehérvári várvédelem diadalmas napjait rajzolta meg a szerző ebben a regényében, melyben művészi módon fonódik egybe a parasztfiúból lett hős Küsgergő sorsa a valóságos történelmi eseményekkel.
Küsgergő dunaszentandrási parasztfiú. Szüleit a fél falu népével együtt lemészárolják a portyázó törökök, csóvát vetnek a tetőkre is, őt magát rabszíjra fűzik. Amikor Hunyadi János rátör a gyanútlan, elbizakodott dúlókra a tizenötéves fiú véres bosszút áll a törökön. A gubenátonrak megtetszik a nyílt eszű és bátor legényke, apródjának fogadja az árvát, és magával viszi Vajdahunyadra. Ott verekedős barátságba keveredik Mátyás úrfival, a veres üstökű, kaján, izgága és agyafúrt fickóval, aki bevezeti hősünket a palotaélet rejtelmeibe. Küsgergő ellen apródi viszontagságai során vérforraló gaztettek sorát követi el Boromissza főapród, s bérelt csürhéje, igazságtalan megcsapatás, sóbányában rabmunka, kóbor lovagkodás, komédiázás, gyilkos párviadalok és tömegverekedések, medveketrec-börtönből és Marchiai Jakab inkvizítor keze közül való szabadulás és halálos szerelmek veszik kezdetüket, s érnek véget a továbbiakban. Nándorfehérvár hősi védelme során rendeződnek s dőlnek el a sorsok.
A hősök bátorsága útját állta a gonosz hatalmaknak, mind a török hordáknak, mind Boromisszáéknak.
Reményteljes nagy történelmi korszak, boldog építő évtizedek közeledtét érezzük a regény utolsó lapjain.

Vissza

Hunyady József

Hunyady József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hunyady József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv