1.034.199

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Téli sport/Családi album

Szerző

Kiadó: Athenaeum Irodalmi és Nyomdai R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 308 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Athenaeum r.-t. könyvnyomdája, Budapest nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:

Téli sport

A professzornak súlyos, hűvös keze volt, jó, hideg füle. Olga bőre mindenfelé viszketett, mezitelen hátán és mellén, ahol ez a kéz és ez a fül megérintette. Kicsit... Tovább

Előszó

Részlet:

Téli sport

A professzornak súlyos, hűvös keze volt, jó, hideg füle. Olga bőre mindenfelé viszketett, mezitelen hátán és mellén, ahol ez a kéz és ez a fül megérintette. Kicsit elfáradt. Jó tíz percig tartott a vizsgálat. Le kellett közben ülnie, föl kellett állnia. Visszatartani a lélegzetét, mélyen lélegezni, sóhajtani, köhögni. Megizzadt, könnyű harmat jelent meg a hóna alatt és a tenyerén. Zavartan állt, övig levetkezte a rendelő világos, nagy ablakánál. Elég jóalakú, nagyon fehérbőrű, huszonötéves leány volt. Nem éppen sovány, de elkelt volna még rajta egy kis hús, különösen a vállán, a nyakán és a derekán, ahol finom árnyékok mutatták a bordáit.
A tanár három lépést hátrált. Messzilátó volt, föltolta homlokára a pápaszemét, úgy nézett a lányra, mintha összefoglaló kritikát akarna alkotni a beteg egész figurájáról.
Aztán visszaejtette orrára az ókulárét:
- Felöltözhet kisasszony!
Olga fölhúzta a vállára az ingét, a bluza után nyult. Elfogultan kérdezte:
- Nagyon nagy bajban vagyok, professzor úr?
A doktor nyugodt jóindulattal felelte:
- Nagy baj nincs. De a bal csúcsban határozottan hallottam valamit. Mennyi szokott lenni a láza?
- Sajnos, folyton nő! - mondta szomorúan a lány. Néány hét óta sokszor megesik, hogy harminchétötöt is mérek délutánonként.

Családi album

Kolozsvárott születtem. De már négyesztendős koromban, a millennium évében Pestre kerültünk. Az anyám, Hunyady Margit, a Kolozsvári Nemzeti Színház drámai hősnője volt, amikor jóformán az egész együttest, az igazgatóval, Ditrói Móriccal az élén fölhozták Budapestre. A társulat az újonnan alapított Vígszínház gerince lett.
A Lipót-körúton laktunk. Csúnya házban, amely új volt, de egy csöppet sem modern. Mai eszemmel visszagondolva lakásunkra, látom, milyen építészeti képtelenség, hogy a fürdőszoba és a többi mellékhelyiség a kályhanélküli, jéghideg előszobából nyílt. Egyáltalán az egész ház a polgári szecessziónak szerencsétlen produktuma gyanánt emelkedett a Lipót-körúton, ahonnan nem régiben tünt el a lóvasút. Meg is kapta már, amit érdemel. A környék többi, modern bérkaszárnyamasztodonjának sorába préselve, olyan összetöpörödve áll három emeletével, mint egy divatból kiment anyóka a kokottok között. Vissza

Hunyady Sándor

Hunyady Sándor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hunyady Sándor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv