| Kiadó: | Hogyf Editio |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
| Oldalszám: | 159 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-8484-07-1 |
| Megjegyzés: | A könyv fekete-fehér és színes fotókkal illusztrált. |
| Előszó | 4 |
| A töltelékáru készítéséhez szükséges felszerelés | 9 |
| Hús, a töltelékáru nyersanyaga | 20 |
| A kolbászfélék felosztása | 21 |
| A hús beszerzése | 21 |
| A hús tárolása a kolbászkészítés előtt | 25 |
| Adalékanyagok és fűszerek | 27 |
| A só több, mint fűszer | 28 |
| Fontos adalékanyagok | 29 |
| Fűszerek | 30 |
| A kolbásztöltelék feldolgozása konzervként | 34 |
| A konzervdobozok és üvegek kiválasztása | 35 |
| A konzervek betöltése és befőzése | 37 |
| A konzervek tárolása | 38 |
| A kolbásztöltelék feldolgozása belekben | 39 |
| Természetes belek és műbelek | 40 |
| A belek előkészítése a töltés előtt | 42 |
| A belek töltése | 44 |
| A töltelékáru főzése | 48 |
| Füstölés | 53 |
| A füstölés eszközei | 54 |
| Füstölési módok | 57 |
| A töltelékáru tárolása | 60 |
| Tárolás a füstölőszekrényben vagy sötét helyiségben | 60 |
| Hűtvetárolás | 60 |
| Tárolás mélyhűtéssel | 62 |
| Előkészületek a kolbászkészítéshez | 64 |
| A főzőkolbász készítése | 65 |
| Fontos útmutatások a főzőkolbász készítéséhez | 66 |
| A nyersanyag ismertetése, kezelése és felhasználása | 67 |
| Főzőkolbász-, hurka-, hússajtreceptek | 73 |
| Kenhető nyerskolbász | 80 |
| A nyersanyag ismertetése, kezelése és felhasználása | 81 |
| Receptek kenhető nyerskolbászhoz | 82 |
| Szárított, érlelt kolbász- és szalámifélék | 84 |
| A nyersanyag ismertetése, kezelése és felhasználása | 85 |
| Előkészületek a szárazkolbász és szalámi készítéséhez | 86 |
| A töltelék elkészítése | 87 |
| A nyerskolbász érlelése | 89 |
| A szárazáru füstölése | 97 |
| Receptek a nyerskolbász és szalámi készítéséhez | 98 |
| Vörösárufélék | 101 |
| A nyersanyag ismertetése és felhasználása | 102 |
| Előkészületek a vörösárufélék készítéséhez | 103 |
| A töltelék előállítása | 104 |
| A töltelék betöltése | 108 |
| Egyedi receptek | 108 |
| Sütőkolbászok | 117 |
| Durva aprítású sütőkolbászok | 118 |
| Finom aprítású sütőkolbászok | 122 |
| Pástétomok | 124 |
| Pástétomreceptek | 126 |
| Kocsonya | 129 |
| Alapanyag és elkészítés | 130 |
| Az aszpik elkészítése | 130 |
| Kocsonyák díszítése (garnírozása) | 131 |
| Kocsonyareceptek | 132 |
| Sózás vagy pácolás | 136 |
| Nyers pácolt áru | 137 |
| Abált áruk | 140 |
| Tárgymutató | 147 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.