kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 140 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| A NAGY VÁGÓÁLLATOK ELSŐDLEGES FELDOLGOZÁSA | 3 |
| A vágóhidak története és a húsvizsgálat jelentősége | 3 |
| A nagy vágóállatok vásárlása, minősítése | 4 |
| A nagy vágóállatok szállítása | 7 |
| A nagy vágóállatok vágóhídi feldolgozása | 8 |
| Előkészítés a vágásra | 8 |
| Vágás, elvéreztetés | 11 |
| Fejtés, forrázás, szőrtelenítés | 12 |
| Bontás | 13 |
| Hasítás, darabolás | 14 |
| Állatorvosi vizsgálat | 14 |
| A húsok vágóhídi tárolása | 17 |
| Előhűtés, hűtőtárolás | 17 |
| Fagyasztás | 18 |
| Fagyasztó tárolás | 18 |
| A húsok vágóhídi minősítése | 19 |
| A szarvasmarha húsának minősítése | 19 |
| A borjúhús minősítése | 20 |
| A sertéshús minősítése | 21 |
| A juhhús minősítése | 22 |
| A NAGY VÁGÓÁLLATOK HÚSÁNAK JELLEMZŐI | 23 |
| A hús kémiai összetétele | 24 |
| A hús érése | 25 |
| A hús romlásos jelenségei | 26 |
| A HÚSOK KERESKEDELMI FORGALMA | 28 |
| A hús szállítása | 28 |
| A hús átvétele | 29 |
| A húsok bolti kezelése és tárolása | 30 |
| A szarvasmarha hússzéki darabolása | 32 |
| A félsertés hússzéki darabolása | 38 |
| A csontos juhhús hússzéki darabolása | 40 |
| A HÚSFELDOLGOZÓ IPAR NYERSANYAGAI | 41 |
| Alapanyagok | 42 |
| Hús | 42 |
| Fehéráru | 42 |
| Zsigerek | 42 |
| Vér | 42 |
| Bőrke | 43 |
| Segédanyagok | 43 |
| Konyhasó | 43 |
| Pác-só keverék | 43 |
| Állományjavító adalék | 44 |
| Fűszerek és hagymafélék | 45 |
| Burkolóanyagok | 57 |
| Természetes belek | 58 |
| A nyers bélen előforduló gyakoribb elváltozások és hibák | 62 |
| A természetes belek tartósítása | 62 |
| Műbelek | 63 |
| ALAPVETŐ HÚSFELDOLGOZÓ IPARI MŰVELETEK | 64 |
| Tartósítási eljárások | 65 |
| Sózás, pácolás | 65 |
| Füstölés | 70 |
| Főzés | 73 |
| Szárítás | 75 |
| Húspép készítése | 76 |
| Húspép készítése meleg húsból | 76 |
| Húspép készítése hideg húsból | 79 |
| A HENTESÁRUK CSOPORTOSÍTÁSA | 80 |
| Gyorsfagyasztásra szánt töltelékes áruk | 80 |
| Vörösáruk | 81 |
| Felvágottak | 84 |
| Finomfelvágottak csoportosítása és gyártása | 92 |
| Főtt és füstölt kolbászkészítmények csoportosítása és gyártása | 98 |
| Belsőségből készült termékek csoportosítása és gyártása | 102 |
| A gyorsfogyasztásra szánt töltelékes áruk bolti tárolása | 110 |
| Időlegesen tartósított termékek | 112 |
| Pácolt és füstölt termékek | 113 |
| Pácolt, füstölt és főtt termékek | 113 |
| Pácolt és formában főtt termékek | 114 |
| Az időlegesen tartósított termékek bolti tárolása | 116 |
| Hosszabb ideig eltartható termékek | 117 |
| Szalonnafélék nyersanyagai és a gyártás folyamata | 117 |
| Szalámifélék | 132 |
| Szárazkolbászok | 126 |
| Irodalomjegyzék | 127 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.