| Mindent tudunk? | 4 |
| A hús mint élelmiszer | 9 |
| A hús minősége és féleségei | 15 |
| Milyen húsféleségeket ismerünk? | 21 |
| A hús elsődleges feldolgozása és kezelése | 33 |
| A hús érlelése és pácolása | 33 |
| Az érlelés | 33 |
| Pácolás vagy marinálás | 36 |
| A húsok tűzdelése és göngyölése szalonnával | 40 |
| A tűzdelés | 40 |
| Mi a göngyölés? | 41 |
| Ismerkedjünk meg a hús elkészítésének különféle módjaival | |
| Sütés rostélyon | 43 |
| Nyárson sütés | 46 |
| Hirtelensültek készítése | 50 |
| A hús kisütése bő zsírban | 51 |
| Sütőben (lerben) készítés | 53 |
| Zsírmártás készítése | 55 |
| A hús főzése | 56 |
| Mi a serpenyős? | 58 |
| Hogyan készítjük el a fagyasztott húst? | 61 |
| A marhahús | 65 |
| Rostélyos karaj | 65 |
| Mirabeau-rostélyos | 67 |
| Bordói karaj (velővel) | 67 |
| Bearnezi karaj | 68 |
| Gombás tejfölös karaj | 68 |
| Provence-i karaj | 69 |
| Ringlis karaj | 69 |
| Marhasült | 70 |
| Chateaubriand-sült | 72 |
| Tepsiben sült marhabélszín | 73 |
| Marhabélszín Wellington módra | 74 |
| Bélszín Strogonoff módra | 75 |
| Nyárson sült bélszín Richelieu módra | 75 |
| Turnedo-szeletek (Turnedos) | 76 |
| Turnedo-szelet bearnezi mártással | 77 |
| Turnedo-szelet Rossini módra | 77 |
| Beefsteack (Bifsztek) | 78 |
| Beefsteack amerikai módra | 79 |
| Beefsteack tartármártással | 79 |
| Beefsteack tojással | 81 |
| Beefsteack spagettivel | 81 |
| Marhahús burgundin módra | 82 |
| Főtt marhahús hidegen | 82 |
| Karmonádli flamand módra | 83 |
| Miraton | 83 |
| Gulyás | 84 |
| Sóbafőtt bundában | 85 |
| Főtt hús felhasználása | 85 |
| Fondu | 87 |
| Töltött káposzta | 88 |
| Stefánia sült | 89 |
| Borjúhús | 90 |
| Bécsi szelet | 92 |
| Borjúszelet paradicsommártással | 93 |
| Töltött borjútekercs | 93 |
| Töltött borjútekercs (más recept) | 94 |
| Borjúszelet milanói módra | 94 |
| Borjúszelet vadasan | 95 |
| Borjúszelet Richelieu módra | 95 |
| Borjútekercs délszaki módra | 96 |
| Zöldséges borjúkaraj | 97 |
| Kiadós borjúkaraj | 97 |
| Borjúkaraj gazdasszony módra | 98 |
| "Mirella" borjúkaraj | 98 |
| Borjúkaraj milanói módra | 99 |
| Borjúkaraj provence-i módra | 100 |
| "Imperiál" borjúsült | 100 |
| Borjúkaraj tejfölösen | 101 |
| Töltött borjúszegy | 101 |
| Borjúpörkölt | 102 |
| Borjúfej savanyú mártással | 103 |
| Borjúlábszár (osso-buco) | 104 |
| Sertéshús | 104 |
| Sertéskaraj tésztában kisütve | 1045 |
| Malacsült | 106 |
| Töltött szopósmalac | 107 |
| Sertéssült spenóttal | 107 |
| Sertéskaraj normandiai módra | 108 |
| Sertéskaraj vadasan | 108 |
| Sertéscomb bormártással | 109 |
| Sertéspaprikás galuskával | 109 |
| Füstölt sertéscsülök szárazbabbal | 110 |
| Juhhús | 111 |
| Berbécskaraj roston sülve | 111 |
| Nyárson sült berbécshús keletiesen | 111 |
| Hirtelensült berbécskaraj | 113 |
| Berbécskaraj flamand módra | 113 |
| Berbécskaraj laskával | 114 |
| Berbécssült (felsál) burgonyával | 114 |
| Berbécscomb szárazbabfőzelékkel | 114 |
| Berbécs spenóttal töltve | 115 |
| Töltött berbécslapocka | 116 |
| 7 orás felsál | 116 |
| Berbécscomb zöldségfélékkel | 117 |
| Berbécsragu | 118 |
| Serpenyős Castelnandary módra | 118 |
| Berbécshús tojásgyümölccsel (vinetével) | 119 |
| Bárányhús | 120 |
| Bárányflekken | 120 |
| Nyárson sült bárány zöldborsóval | 120 |
| Rántott bárány | 121 |
| Báránysült | 121 |
| Báránypörkölt zöldborsóval | 122 |
| Töltött bárány | 122 |
| Báránybecsinált | 123 |
| Bárányaprólék hártyájában sütve | 123 |
| Belső szervek | 124 |
| Velő vajban | 124 |
| Velő savanyú mártással | 126 |
| Velősaláta | 126 |
| Marhanyelv pikáns mártással | 127 |
| Főtt marhanyelv | 127 |
| Nyelv tejfölös mártással | 128 |
| Nyelv paradicsom mártással | 129 |
| Nyárson sült berbécsvese | 129 |
| Malacvese roston sülve | 130 |
| Roston sült sertésvese bearnez mártással | 130 |
| Pirított borjúvese | 131 |
| Vese bormártással | 132 |
| Pirított vese "Turbigo" módra | 132 |
| Pirított borjúvese mustáros mártással | 133 |
| Borjúvesés piláf | 133 |
| Vese vastagétel (csulámá) | 134 |
| Májjal töltött paradicsom | 135 |
| Pirított máj | 136 |
| Borjúmáj füstölt oldalassal | 136 |
| Roston sült máj | 137 |
| Borjúmáj provence-i módra | 137 |
| Firenzei krézli | 137 |
| Borjúkrézli tejfölösen | 138 |
| Pirított borjúszív | 138 |
| Szív nyárson sülve | 139 |
| Baromfihús | 140 |
| Pulykasült | 140 |
| Töltött pulykasült | 142 |
| Rántott karaj baromfihúsból | 143 |
| Baromfi galantin | 144 |
| Baromfisaláta | 145 |
| Nyárson sült csirke | 146 |
| Csirkesült | 146 |
| Töltött csirke provence-i módra | 147 |
| Töltött csirke (más recept) gombával tálalva | 148 |
| Rántott csirke | 148 |
| Párizsi csirke | 149 |
| Csirke kertész módra | 149 |
| Csirke görög módra | 150 |
| Csirkepaprikás | 150 |
| Csirkepörkölt | 151 |
| Kacsasült gombamártással | 151 |
| Kacsasült naranccsal | 151 |
| Idei ruca "Nikoise" módra | 152 |
| Almával töltött libasült | 153 |
| Nyárson sült baromfimáj | 154 |
| Főtt libamáj | 154 |
| Libamáj tésztában kisütve | 155 |
| Libamáj aszpikban | 156 |
| Vadak | 157 |
| Nyúlhús sütőben sütve | 157 |
| Töltött nyúlpecsenye | 157 |
| Nyúl úlpörkölt | 158 |
| Almás őzgerinc | 160 |
| Gesztenyés őzgerinc | 161 |
| Őzcomb angolosan | 161 |
| Őzgerinc tejfölös mártással | 162 |
| Őzpörkölt | 163 |
| Őzkaraj vadasmártással | 163 |
| Vaddisznókaraj vadasmártással és gesztenyepürével | 164 |
| Fácán "kenapén" | 165 |
| "Égő" szalonka | 166 |
| Nyárson sült fürj | 166 |
| Az állat különböző részeinek célszerű konyhai felhasználása | 168 |
| Rövid értelmező szótár | 170 |