| Bemutatkozik az ÁRULICIT Kereskedelmi és Szolgáltató Részvénytársaság | 3 |
| A Húsipari szakkatalógus kódolási rendszere | 10 |
| Sertéshúsok | |
| Sertéshús-bontás kódszámai | 14 |
| Félsertés | |
| 1001 Bőrös, szalonnás félsertés, fejjel, lábbal, farokkal, háj nélkül | 15 |
| 1004 Bőrös szalonnás félsertés, fej, első láb nélkül, toka egyenesre vágva, farok nélkül, EU-vágással | 16 |
| Félbevágott félsertés | 17 |
| 1300 Bőrös szalonnás félsertésből eleje, fej nélkül, toka egyenesre vágva | 17 |
| Lehúzott félsertés | |
| 1034 Lehúzott sertés félhús, csontos, fej, első láb, farok nélkül | 18 |
| 1035 Lehúzott sertés félhús, csontos, fej, első-, hátsó láb, farok nélkül | 19 |
| 1044 Lehúzott sertés félhús, csontos fej, első láb, farok és szűzpecsenye nélkül | 20 |
| 1074 Lehúzott sertés félhús, fej, első láb, oldalas, dagadó és szűzpecsenye nélkül (francia) | 21 |
| Karaj | |
| 1112 Csontos széles karaj (12 csm borda) 3 mm-es szalonnával, szűzpecsenyével | 22 |
| 1113 Csontos széles karaj (12 cm borda) 3 mm-es szalonnával, szűzpecsenye nélkül | 22 |
| 1123 Kicsontozott sertéskaraj 3 mm-es szalonnával, különböző súlykategóriákban | 23 |
| 1153 Sertéskaraj egészben, csontos, gerinccsont (grótcsont) és szűzpecsenye nélkül | 23 |
| 1154 Sertéskaraj egészben, csontos, szűzpecsenyével, gerinccsont (grótcsont) nélkül | 24 |
| 1158 Sertéskaraj egészben, szűzpecsenyével, szeletelve | 24 |
| 1170 Kicsontozott karaj "A" minőségű 1,6 - 1,9 kg/db felett, "B" minőségű 1,3 - 1,6 kg között, "E" minőségű 1,9 - 2,5 kg/db, között "EE" minőségű 2,5 kg/db felett | 25 |
| Szűzpecsenye | |
| 1201 Sertés szűzpecsenye, fejjel, letisztítva "A" minőségű | 26 |
| 1202 Sertés szűzpecsenye, fej nélkül, letisztítva "B" minőségű | 26 |
| 1203 Sertés szűzpecsenye fej | 26 |
| Comb | |
| 1401 Bőrös sertés pisztolycomb | 27 |
| 1403 Bőrös sertéscomb, csontos, csülökkel, láb nélkül | 27 |
| 1420 Pármai típusú csontos sonka | 28 |
| 1422 Sereano sonka, lábbal | 28 |
| 1424 Para curar sonka láb nélkül (lábbal) | 29 |
| 1426 Olasz típusú, főznivaló sonka | 29 |
| 1430 Francia típusú csontos sonka, csülökkel | 30 |
| 1451 Sertéspisztoly hátulja (lehúzott) | 30 |
| 1458 3D comb (kicsontozott, lebőrözött, lezsírozott, csülökhússal) | 31 |
| 1460 4D comb (kicsontozott, lebőrözött, lezsírozott, csülökhús nélkül) | 31 |
| 1484 Kicsontozott 4 db-os combhús, színhús | 32 |
| 1485 Kicsontozott 5 db-os csombhús, színhús | 33 |
| 1486 Kicsontozott 6 db-os combhús, színhús | 34 |
| Lapocka | |
| 1503 Bőrös, csontos lapocka, csülökkel, láb nélkül | 35 |
| 1504 Bőrös, csontos lapocka, csülökkel, láb nélkül, a felület 1/3-ad része bőrrel fedve | 35 |
| 1508 Serrano lapocka | 36 |
| 1509 Sertés lapocka, bőrös, csontos, császárvéggel, toka és láb nélkül | 36 |
| 1530 Francia típusú csontos lapocka | 37 |
| 1580 3D lapocka (kicsontozott, lebőrözött, lezsírozott, csülökhússal) | 37 |
| 1581 4D lapocka (kicsontozott lebőrözött, lezsírozott, csülökhús nélkül) | 38 |
| 1582 5D lapocka (kicsontozott, lezsírozott, lebőrözött lapocka, csülökhús, bordaközi izom, tokaszél nélkü) - konzervlapocka | 38 |
| 1583 Kicsontozott, 3 db-ra bontott lapocka színhús | 39 |
| 1586 Kicsontozott, 6 db-ra bontott lapocka színhús | 40 |
| 1591 Koreai lapocka | 41 |
| 1592 Lekerekített (Tenisz) lapocka | 41 |
| Tarja | |
| 1651 Sertés tarja, csontos | 42 |
| 1652 Sertés tarja, csontos, szeletelve | 42 |
| 1660 Sertés tartja, csont nélkül "A" min. 1,5 kg/db "B" min. 1,2 -1,5 kg/db között, különböző minőségben | 43 |
| Császárszalonna | |
| 1801 Kiszakított császár | 44 |
| 1802 Formázott, csontos, bőrös császárszalonna | 44 |
| 1803 Formázott, bőrös, bordacsont nélküli császárszalonna (kihúzott csontú) | 45 |
| 1804 Formázott, csont és porc nélküli császárszalonna (kolozsvári) | 45 |
| 1805 Formázott, bőrös, kicsontozott koreai császárszalonna | 46 |
| 1806 Formázott, bőrös, kicsontozott japán császárszalonna | 46 |
| 1807 Formázott, kicsontozott császárszalonna, bőr nélkül | 47 |
| Oldalas/Dagadó | |
| 1851 Sertés oldalas, csontos | 48 |
| 1854 Pléholdalas | 48 |
| 1855 Karajborda (keskeny vágás) | 49 |
| 1856 Sertés császárvég | 49 |
| 1860 Sertés dagadó, csont és porc nélkül | 49 |
| Másodlagos termékek | |
| 1901 Sertésfej, csontos, tokával | 50 |
| 1903 Sertésfej, csontos, toka nélkül | 50 |
| 1910 Sertés fejhús, kiütött | 51 |
| 1912 Sertés fejhús, fül és csont nélkül | 51 |
| 1930 Sertés csülök hátsó, bőrös | 52 |
| 1950 Sertés csülök, első, bőrös | 52 |
| 1971 Sertés első- és hátsóláb | 52 |
| 1972 Koreai hosszúláb "lacone" | 52 |
| 1981 Sertésfarok, csontos | 53 |
| 1701 Sertésnyelv, nyelvgyökér nélkül | 53 |
| 1702 Sertésmáj | 54 |
| 1703 Setésszív | 54 |
| 1704 Sertésfül | 54 |
| 1705 Sertésgyomor, egészben | 55 |
| 1706 Sertésgyomor, lapra vágva | 55 |
| 1707 Sertésvese | 55 |
| 1708 Sertéslép | 56 |
| 1709 Sertésvelő | 56 |
| Sertés apróhús | |
| 1996 Sertés apróhús, 60 %-os színhústartalommal | 57 |
| 1997 Sertés apróhús, 70 %-os színhústartalommal | 57 |
| 1998 Sertés apróhús, 80 %-os színhústartalommal | 57 |
| Szalonnaféleségek | |
| 4001 Étkezési szalonna alapanyag, háta szalonna, bőrös (bőr nélküli) | 58 |
| 4002 Étkezési szalonna alapanyag, hasa, bőr nélkül (bőrös) | 58 |
| 4003 Étkezési szalonna alapanyag, combszalonna borítás, bőr nélkül (bőrös) | 59 |
| 4004 Étkezési szalonna alapanyag, toka bőr nélkül (bőrös) | 59 |
| 4005 Sertés bőrke | 59 |
| Marhahúsok | |
| Marhahúsbontás kódszámai | 62 |
| Marha félbevágva | |
| 2001 Csontos marhahús félbevágva | 63 |
| Marha negyedelt | |
| 2021 Marha negyedelt eleje-hátulja 4/4-es, vesepecsenye nélkül | 64 |
| Marha elejéből kitermelés | |
| 2070 Marha eleje | 65 |
| 2080 Francia eleje | 66 |
| 2090 Crops kikészítésű marha eleje | 66 |
| 2099 Marha eleje, kóser | 67 |
| 2301 Rostélyos | 68 |
| 2501 Vastag lapocka | 68 |
| 2510 Oldallapocka | 69 |
| 2520 Stefánia | 69 |
| 2601 Tarja, csont nélkül | 70 |
| 2852 Szegy, csont nélkül | 70 |
| 2930 Nyak, csont nélkül | 71 |
| 2960 Első lábszár | 71 |
| 2996 Koronahús | 71 |
| Marha hátuljából kitermelés | |
| 2040 Marha hátulja vesepecsenyével | 72 |
| 2050 Pisztolycomb vesepecsenyével | 73 |
| 2060 Crops kikészítésű marha hátulja | 73 |
| 2102 Hátszín, csont nélkül | 74 |
| 2103 T-bone steak | 75 |
| 2150 Marha nieerstück | 75 |
| 2201 Marha vesepecsenye, tisztított 'A' 1,5 kg/db felett, 'B' 1,0 - 1,5 kg/db között | 76 |
| 2401 Marha rövid comb lábszárral | 76 |
| 2410 Fehérpecsenye | 77 |
| 2420 Gömbölyű felsál | 77 |
| 2430 Hosszú felsál | 78 |
| 2440 Fartő (fartőhegy, kereszt- és csípőfartő) | 78 |
| 2450 Fekete pecsenye | 79 |
| 2451 Fekete pecsenye fehér pecsenyével együtt | 79 |
| 2460 Nudli | 79 |
| 2476 6 db-os marhahúsrész | 80 |
| 2477 7 db-os marhahúsrész | 81 |
| 2701 Puha hátszín | 82 |
| 2940 Marha hátulsó lábszár | 82 |
| 2957 Velőscsont | 82 |
| 2980 Marhafarok, csontos | 82 |
| Osztályozott marhahús | |
| 2991 I. osztályú marhahús, csont nélkül | 83 |
| 2992 II. osztályú marhahús, csont nélkül | 83 |
| 2993 III. osztályú marhahús, csont nélkül | 83 |
| Belsőségek, egyebek | |
| 2950 Marhamáj | 84 |
| 2951 Marhaszív | 84 |
| 2952 Marhanyelv, gyökér nélkül | 84 |
| 2953 Pacal | 85 |
| 2954 Marhafaggyú | 85 |
| 2955 Marhavese | 85 |
| 2956 Marhalép | 86 |
| 2995 Marhafejhús, kicsontozott | 86 |
| A HUMIL Kft. rövid bemutatása | 89 |