kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Agrárszakoktatási Intézet |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 221 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-9185-89-2 |
| Vágóállat fajok és fajták | 9 |
| A szarvasmarhafajták és típusok | 9 |
| A szarvasmarha külső testalakulásának megítélése | 11 |
| A sertésfajták és típusok | 37 |
| Juhfajták és típusok | 43 |
| Háziállatok (vágóállatok) fertőző betegségei | 49 |
| Baktériumok okozta betegségek | 57 |
| Vírusok okozta betegségek | 81 |
| Élősködő és paraziták okozta megbetegedések | 91 |
| Vágóállatok szervezeti felépítése | 95 |
| Vágóállatok csontváza | 96 |
| Vágóállatok szövetei | 97 |
| Vágóállatok üregi szervei | 106 |
| Vágóállatok beszerzése, élőállat felvásárlás minőségi követelményei | 108 |
| Beszerzési piac | 108 |
| Élőállat felvásárlás minőségi követelményei | 109 |
| Vágóállatok előkészítése a szállításra | 109 |
| Szállítási követelmények, előírások | 110 |
| Vágóállatokat érő sérülések szállítás során | 110 |
| Vágást megelőző előkészítő műveletek | 112 |
| Pihentetés | 113 |
| Koplaltatás | 113 |
| Itatás | 114 |
| Testtisztítás | |
| Élelmiszerek előállításának általános feltételei | 114 |
| Vágóüzemek létesítésének szempontjai | 115 |
| Hagyományos és korszerű vágás összehasonlító értékelése | 116 |
| Vágóvonal jellemzői | 116 |
| Technológiai teljesítmény számítások | 117 |
| Elsődleges feldolgozás műveletei | 120 |
| Kábítás | 121 |
| Szúrás/véreztetés | 123 |
| Testmosás, szőrtelenítés | 126 |
| Bőrfejtés | 129 |
| Bontás | 131 |
| Hasítás | 132 |
| Húsvizsgálat | 133 |
| Mérlegelés, minősítés | 134 |
| Szarvasmarha vágás technológiája | 139 |
| Hagyományos marhavágás műveletei | 141 |
| Magaspályás marhavágás műveletei | 141 |
| Sertésvágás technológiái | 142 |
| Forrázásos sertésvágás művelete | 142 |
| Sertésvágás bőrfejtéssel | 146 |
| Elsődleges feldolgozás termékei | 152 |
| Kitermelési százalék és befolyásoló tényezői | 152 |
| Kitermeléssel kapcsolatos számítási feladatok | 156 |
| Sertés, marha, borjú és juh húsrészei | 160 |
| Sertés húsrészei | 160 |
| A szarvasmarha elülső negyedének húsrészei | 162 |
| A szarvasmarha hátulsó negyedének részei | 162 |
| Tőkehúsok forgalomba hozatalának feltételei | 167 |
| Sertéshúsok konyhatechnikai felosztása | 168 |
| Marhahúsok konyhatechnikai felosztása | 168 |
| Minőségbiztosítás | 169 |
| Melléktermékek feldolgozása | 171 |
| Vérfeldolgozás | 171 |
| Bélfeldolgozás | 174 |
| Belsőség feldolgozása | 177 |
| Fehérárú feldolgozása | 178 |
| Elsődleges feldolgozás minőségbiztosítási rendszer/folyamata | 185 |
| A HACCP alapfogalmai | 188 |
| Olvasmány | 190 |
| Sertéshús | 190 |
| Marhahús | 196 |
| Borjúhús | 205 |
| Birkahús | 210 |
| Belsőségek | 213 |
| Tartalomjegyzék | 219 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.