| Bevezetés | 7 |
| Meleg-hideg; melegítés (hőközlés) - hűtés (hőelvonás) | 8 |
| Hőmérséklet és mérése, hőmérő | 10 |
| Hőmennyiség és egysége | 13 |
| Halmazállapot-változások, rejtett hő, forráspont, fagypont | 16 |
| Hőáramlás | 20 |
| A hűtés szárító hatása | 22 |
| Az élelmiszerek hűtéssel való tárolásának alapjai | 24 |
| Gyorsan romló élelmiszereink | 25 |
| Az élelmiszerek romlásának okai és okozói | 27 |
| Az élelmiszerek fizikai sérülései | 27 |
| Az élelmiszerek vegyi átalakulása | 28 |
| A mikroorganizmusok elszaporodása az élelmiszerekben | 29 |
| A hőmérséklet-változás hatása a mikroorganizmusok életműködésére | 31 |
| A hűtés hatása az élelmiszerek vitamintartalmára | 36 |
| A hűtőlánc | 38 |
| Hűtendő élelmiszer - gyorsfagyasztott élelmiszer | 42 |
| A háztartási élelmiszer | 46 |
| A háztartási hűtőszekrény elterjedtsége és gazdasági jelentősége | 50 |
| A háztartási hűtőszekrény Magyarországon | 54 |
| A háztartási hűtőszekrény szerkezeti felépítése | 57 |
| A hűtőkészülékek | 70 |
| Hűtőközegek | 72 |
| A kompresszoros hűtőkészülékek | 77 |
| Az abszorpciós hűtőkészülékek | 86 |
| Automatikus (szakaszos) működés és a hőmérséklet-kapcsoló (termosztát) | 94 |
| A háztartási hűtőszekrény üzem közbeni viselkedése | 101 |
| A hűtőszekrény lehűlése, az első jégfagyasztás | 103 |
| Energiafogyasztás | 104 |
| Hőmérsékleteloszlás a normál hűtőtérben | 106 |
| Ajtónyitások hatása | 109 |
| Az üzemi körülmények megváltoztatásának hatása | 113 |
| A háztartási hűtőszekrény mint villamos készülék | 120 |
| Életbiztonság, érintésvédelem | 120 |
| Háztartási hűtőszekrények villamos kapcsolási vázlata | 125 |
| A hűtőszekrény kiválasztása, elhelyezése és használatbavétele | 130 |
| Milyen űrtartalmú hűtőszekrényt vegyünk? | 131 |
| Hány csillagos típust válasszunk? | 133 |
| Abszorpciós? Kompresszoros? | 134 |
| Küllem, belső berendezés, tartozékok | 137 |
| A felállítás helyének kiválasztása | 140 |
| Mire ügyeljünk vásárláskor? | 142 |
| Üzembehelyezés | 144 |
| Üzemeltetés, karbantartás | 147 |
| Leolvasztás | 150 |
| Jégkészítés | 153 |
| Üzemzavar, hibafelismerés, hibabejelentés | 155 |
| Hirtelen jelentkező üzemzavarok | 159 |
| Fokozatosan észlelhető üzemzavarok | 164 |
| Hogyan jelentsük az észlelt üzemzavart a szervíznek? | 165 |
| Hogyan és mennyi ideig tárolhatjuk a különféle élelmiszereket a háztartási hűtőszekrényekben? | 167 |
| A berakodás alapszabályai | 168 |
| Mennyi ideig tárolhatjuk a különféle élelmiszereket a hűtőszekrényben? | 174 |
| Irodalom | 177 |