| Kiadó: | Társadalom- és Természettudományi Ismeretterjesztő Társulat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 32 oldal |
| Sorozatcím: | Útmutató a Társadalom- és Természettudományi Ismeretterjesztő Társulat előadói számára |
| Kötetszám: | 140 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Bevezetés | 3 |
| Az előadás célja | 3 |
| Az előadás módja | 4 |
| Javasolt irodalom | 5 |
| Az előadás anyaga | 6 |
| Hogyan fejlődött ki a hűtő-, illetve fagyasztóipar? | 6 |
| Mi a különbség a hűtés és gyorsfagyasztás között? | 7 |
| A gépi hűtés alapelvei | 10 |
| A különböző hűtési rendszerek | 12 |
| A hűtés, fagyasztás, gyorsfagyasztás szerepe élelmiszeriparunkban | 12 |
| Hogyan kell kezelni a Mirelitte-árut? | 14 |
| Miért fontos iparág a gyorsfagyasztás? | 14 |
| Kérdések és feladatok | 16 |
| Szemelvények | 19 |
| Tartósító és húsipari technológia I-III. | 19 |
| Mikrobiológiai ismeretek | 19 |
| Gyorsfagyasztott élelmiszerek | 20 |
| Miként akadályozza meg a hideg az élelmiszerek romlását? | 20 |
| Miért gyorsfagyasztjuk az élelmiszereket? | 22 |
| Főzelékfélék gyorsfagyasztása | 23 |
| Gyümölcsök | 24 |
| A hús | 25 |
| A gépi gyorsfagyasztás alapelvei | 25 |
| Az élelmiszerek gyorsfagyasztása | 28 |
| Gyorsfagyasztási módszerek | 28 |
| Vitaminveszteségek | 29 |
| A gyorsfagyasztott élelmiszerek házi elkészítése | 30 |
| Útmutatás a gyorsfagyasztott gyümölcs felhasználására | 31 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.