| A hűtőberendezések automatizálása | 5 |
| Bevezetés, alapfogalmak | 5 |
| A szabályozóberendezések hűtőtechnikai alkalmazása | 9 |
| Hőmérsékletszabályozás | 10 |
| Elpárologtatók szabályozása | 16 |
| Az elpárologtatóban levő hűtőközegnyomás szabályozás | 27 |
| Kompresszorszabályozás | 29 |
| Kondenzátorszabályozás | 36 |
| Töltésszabályozás /szintszabályozás/ | 42 |
| Automatika beépítési példák ipari hűtőberendezésekhez | 44 |
| Kényszerkeringtetéses /szivattyús/ egy fokozatú hűtőberendezés automatizálása | 44 |
| Természetes áramlással működő, közvetítőközeget hűtő berendezés automatizálása | 49 |
| Közvetlen elpárolgású hűtőberendezés hűtőautomatikája | 52 |
| A hűtőberendezések üzeme | 55 |
| A hűtőberendezések szerelése | 55 |
| Gépek, készülékek elhelyezése | 56 |
| Csővezetékek, szerelvények felszerelése | 58 |
| Automatika elemek beépítése | 61 |
| Nyomáspróba | 62 |
| Komplex próba | 64 |
| Próbaüzem | 67 |
| A hűtőberendezés üzembeállítása | 69 |
| A hűtőberendezés együttes üzeme | 73 |
| Hűtőberendezés indítása, megállapítása | 75 |
| Hűtőberendezés stacionér üzeme | 80 |
| Hűtőberendezés gazdaságos üzemeltetése | 93 |
| Fajlagos kompresszorkapacitás és teljesítményfelvétel | 94 |
| Néhány, a tervezettől eltérő üzemi állapot és hatásuk a berendezés energiafogyasztására | 97 |
| Hűtőberendezések biztonságtechnikája | 101 |
| A hűtőberendezések üzemeltetésének baleseti veszélyforrásai és egészségi ártalmai. Hűtőberendezések veszélyességi foka | 101 |
| Előírások a felállítási hely szerinti veszélyességi csoportba sorolt létesítményekben felszerelt hűtőberendezések számára | 110 |
| Élelmiszerek hűtése és fagyasztása | 113 |
| Bevezetés | 113 |
| A hűtés hatása az élelmiszerekre és a mezőgazdasági termékekre és azok eltarthatóságára | 115 |
| A hideg hatása az élelmiszerekre általában | 116 |
| A hideg hatása az enzimtevékenységre | 117 |
| A hideg hatása a mikroorganizmusokra | 117 |
| A hideg hatása az élő növényi szervezetekre | 118 |
| A hideg hatása az állati származású élelmiszerekre | 119 |
| A hideg hatása az élő állati szervezetekre | 120 |
| Élelmiszerek hűtése és fagyasztása | 120 |
| Élelmiszertartósítás hűtéssel | 121 |
| Élelmiszertartósítás fagyasztással | 122 |
| Élelmiszertartósítás gyorsfagyasztással | 125 |
| Optimális fagyasztási és tárolási hőmérséklet | 126 |
| Az élelmiszerhűtés és fagyasztás hőtani számításai | 127 |
| Az élelmiszerekből elvonandó hőmennyiség meghatározása | 127 |
| A hűtőteljesítmény meghatározása | 130 |
| A hűtőlánc és egyes elemei | 142 |
| A hűtőlánc fogalma és feladatának meghatározása | 142 |
| Hűtőházak, hűtőterek | 143 |
| Hűtőházak hő- és nedvességszigetelése | 153 |
| A hűtőtároló hidegszükséglete | 159 |
| Az élelmiszerhűtés és fagyasztás berendezései | 169 |
| A hűtőlánc egyéb elemei | 186 |
| Klimatizálás | 194 |
| Bevezetés, a klimaberendezések osztályozása | 194 |
| A klimaberendezések alapvető számításai | 197 |
| A klimatizált tér hő- és nedvességterhelésének meghatározása | 197 |
| A szellőzőlevegő állapotának meghatározása | 201 |
| A klimaberendezés működése | 204 |
| Klimaberendezés nedves hőcserével | 204 |
| Klimaberendezés felületi hűtéssel | 211 |
| Irodalomjegyzék | 215 |
| Mellékletek | 217 |