1.034.171

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A fiatal lány otthon

Szerző

Kiadó: Szerzői kiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 171 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: III. kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Munkám alig három hónap alatt 5000 példányban kelt el s most immár a 6-10 ezredik példánynyal a III-ik kiadást éri. E rendkívüli siker arra vall, hogy kiknek a könyvet szántam, a fiatal leányok,... Tovább

Előszó

Munkám alig három hónap alatt 5000 példányban kelt el s most immár a 6-10 ezredik példánynyal a III-ik kiadást éri. E rendkívüli siker arra vall, hogy kiknek a könyvet szántam, a fiatal leányok, asszonyok és anyák, megértették és átérezték, hogy mindaz, amit munkámban nemes idealizmusra alapozott gyakorlati szellemben elmondok, idején és helyénvaló, megszívlelésre méltó és - tanulságos.
Könyvem nagy kelendősége egyszersmind örvendetes tanúsága annak, hogy a közönség immár mindszélesebb körben elfordul a nőt léha vonatkozásokban tárgyaló művektől s a várva-vártat üdvözlő örömmel és szeretettel fogadja az olyan írói munkát, mely a nőt olyannak mutatja be, amilyennek nemes hivatásában valóban lennie kell.
Prohászka Ottokár püspök úr megtisztelően írta könyvemről egyik cikkében, hogy munkám, mely „az idők szükségleteinek megértéséből íródott meg, a nőhöz oly finom illetéssel nyúl hozzá, hogy a női pszihének még hamvát sem törli le s ugyanakkor oly gyakorlati érzékkel, hogy minden tollvonással a lágyságba erőt s a hiúságba tartalmat s új lelket visz bele."
Valóban, - ez az alapgondolat vezetett munkám megírásánál s az volt vele a célom, hogy ez a gondolat rokonszenves formában találjon útat az olvasó lelkéhez. S hogy ez mennyire sikerült, bizonyítja az a sok-sok elismerés és üdvözlet, mit az ország minden részéből a fiatal leányanyáktól, anyáktól s a leánynevelőintézetek érdemes vezetőitől kapok, valamint arra vallanak azok a hozzám intézett, bizalommal teljes, bájos levelek, melyekben az érdeklődő leányanyák egész serege kér tanácsot és útbaigazítást, leli kultúrájának helyes irányában való megalapozása és továbbfejlesztése érdekében.
E kedves és lelkes érdeklődés további fennmaradásának a reménye legyen az útravalója könyvem harmadik kiadásának, melyet azzal az óhajtással bocsátok szárnyára, hogy olvasóim a jövőben is leljék fel könyvemben és írójában azt a tanácsadót, aki egész lelkével arra törekszik, hogy a magyar művelődés ügyének, tehetségéhez mérten minél több és tartósabb szolgálatot tehessen.
Szívből köszönöm könyvem minden megértő olvasóját. Vissza

Tartalom

Előszó a III. kiadáshoz3
Bevezető5
Az otthon7
A leányszoba23
Művészet, irodalom, zene39
Társaság. Szórakozás57
Kézimunkák76
Öltözködés90
Pályaválasztás. Nőmozgalmak103
Háztartás. Takarékosság128
Fegyelem. Engedelmesség143
Jótékonyság150
Vallás, hit156
Család161

ifj. Gonda Béla

ifj. Gonda Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: ifj. Gonda Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv