1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Euro képezer

A 11. labdarúgó Európa-bajnokság pillanataiból

Szerző

Kiadó: Szókincs Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 130 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN: 963-86106-0-3
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A nagysikerű labdarúgó Európa-bajnokság után felmerül a kérdés, vajon az évezredet búcsúztató, vagy egy új ezerévet nyitó szakmailag új eseménye volt a belga-holland közös rendezésű tizenhatos... Tovább

Előszó

A nagysikerű labdarúgó Európa-bajnokság után felmerül a kérdés, vajon az évezredet búcsúztató, vagy egy új ezerévet nyitó szakmailag új eseménye volt a belga-holland közös rendezésű tizenhatos döntő? Melyik volt a labdarúgás rangosabb, szórakoztatóbb versengése, a két évvel ezelőtti franciaországi világbajnokság, vagy az UEFA mostani rendezvénye? Hiteles tanuként ifj. Thaly Zoltán fotóriporter adhat választ, aki most is önerőből indult a nagy kaladra, hogy megörökítse élményeit. Bejárta az Európa-bajnokság nyolc helyszínét, hétezer kilométert vezetett, tizenöt mérkőzésen fényképezett. Munkája során mindössze egyszer akadt problémája, mert nem kapta meg az akkreditációt a Németország - Románia találkozóra.
Mit tesz ilyenkor egy szemfüles magyar? Körbejárja a Liége-i Sclessin-stadiont hátha feltűnik egy ismerős arc. És a várakozók között felfedezte azt a belga fotóst, akivel a vb-n is gyakran együtt dolgozott. A kolléga azonnal értette a fonák helyzetet és mivel remek helyi ismeretekkel rendelkezett, elvitte a 15-ös kapuhoz, ahol beajánlotta az ott tevékenykedő rendezőknél.
Egy csapásra megoldódott minden, tíz perccel a mérkőzés előtt bejutott a fotósok szolgálati helyére, így végig dolgozhatta az igen izgalmas és érdekes kilencven percet Világversenyeken szokatlan és rendkívüli az ilyen helyzetmegoldás, de...
Persze, mint a MAC Népstadion futballistája, a képi mondanivalón kívül igyekezett elmélyülni a játék rejtelmeiben is. Megfigyelhette a legjobb csapatok stílusát, a játékosok erényeit és hibáit, testközelből láthatta és fényképezhette a technikát, az erőt és a gyorsaságot.
- ,,Úgy tűnt számomra - mesélte, - hogy keverednek a stílusok.
A nyugat- és a dél-európaiak sokat átvettek a közép-európai játékosságból, amelyet magasfokú technikával ötvöznek, míg a mi régiónk az agresszivitás tökéletes elsajátítására törekszik."
A többit meg már én mondom: - Zoli, a mindenre figyelő riporter szemével pásztázta végig a mezőnyt és amit látott, több mint négyezer pillanatfelvételen megörökítette.
Figyelmesen végignézve az albumot, rájöhetünk arra, hogy barátunk nem töltötte hiába a szép és eseménydús napokat.
És ezzel a feltett kérdésekre is megkapjuk a választ. Mert bár az Európa-bajnokság mind színvonalában, mind tartalmában felülmúlta a legutóbbi világbajnokságot, de a helyzetek, az arcok, a küzdelmek felvételei továbbra is ugyanazt a szép emléket idézik a sportág szerelmeseiben, mint két évvel ezelőtt.
Azt még hozzá kell tennem, hogy útjait nagyban segítették volt labdarúgó társaim és szerteágazó ismerettségem. Ahol szükség volt, ők azonnal Zoli rendelkezésére álltak (szálláshely keresés, helyismeret, utazás stb.). A franciaországi világbajnokságon Blasek Ernő, aki Puskás Öcsivel gyerekeskedett Kispesten, az Európa-bajnokságon pedig Nemes Gyula, a Ferencváros nagyreményű, majd a belga, francia és holland élvonal fedezetjátékosa nyújtott segítséget. Vissza

Tartalom

A múlt, válogatottunk szereplése 8-9
Ünnepi megnyitó 10-11
Akciók, jelenetek pillanatok
Csoportmérkőzések
A-csoport
Németország - Románia 12-15
Románia - Portugália 16-17
Anglia - Románia 18-21
B-csoport
Belgium - Svédország 22-25
Olaszország - Belgium 26-27
C-csoport
Spanyolország - Norvégia 28-31
Norvégia - Jugoszlávia 32-33
D-csoport
Franciaország - Dánia 34-37
Dánia - Hollandia 38-39
Dánia - Csehország 40-41
Nézők, szurkolók, csodabogarak 42-47
Negyeddöntő
Olaszország - Románia 48-51
Hollandia - Jugoszlávia 52-55
Életkép, zsáner
Elődöntő
Franciaország - Portugália 62-67
Hollandia - Olaszország 68-73
Nagy öregek 74-77
Döntő
Franciaország - Olaszország 78-89
Edzők, mesterek, kapitányok 90-91
Csapatképek 92-97
Híres játékosok, sztárok, csillagok 98-127
Gólszerzők 128
Tabella 130

Ifj. Thaly Zoltán

Ifj. Thaly Zoltán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ifj. Thaly Zoltán könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv