A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Az áruló írás

Hogyan látta az írásszakértő?/Négy évtized érdekes történetei

Szerző

Kiadó: Rózsavölgyi és Társa
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 151 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Írta: iglói Szontagh Emil kincstári főtanácsos, állandó bírósági és államrendőrségi hites írás- és gépírásszakértő.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a kötetből:

Írásszakértő lettem

Svájcba áthúzódott a salzkammerguti Schnürlregen. Már négy napja esett. Mikor elállt, az ágakon és leveleken megtörve árny- és fénycseppek csillogtak.... Tovább

Előszó

Részlet a kötetből:

Írásszakértő lettem

Svájcba áthúzódott a salzkammerguti Schnürlregen. Már négy napja esett. Mikor elállt, az ágakon és leveleken megtörve árny- és fénycseppek csillogtak.
L. hamburgi orvosprofesszor összehajtogatta írásait.
- Látja, fiatal barátom, minden írásösszehasonlításnál vegyesen találhatók negatívumok és pozitívumok. A szakértő mérlegel és jelentőségük szerint ítél. Tudja ő is, hogy a kézírás nem nyoomtatás, így nem lehet mindig egyforma. Nem kéz ír, hanem az agy. Magyarországon is bizonyára van írásszakértő. Nem írták ők ezt meg?
- Nem - feleltem. Pedig, mint egyik legnagyobb takarékpénztárunk tisztviselőjének, csekkek, váltók, utalványok aláírásait kell vizsgálnom. Semmi sem érdekel annyira, mint éppen az a biztos alap, amelyen az írások elbírálhatók. Vissza

Fülszöveg

A budapesti törvényszéken évtizedek óra szolgálatot teljesítő kiváló írásszakértő ebben a könyvben mondja el legérdekesebb eseteit, amikor éppen az ő írásszakértői tudománya döntötte el egy-egy izgalmas per sorsát. A szerző írói készsége és humorérzéke rendkívül érdekes olvasmánnyá alakítja mondanivalóit.

iglói Szontagh Emil

iglói Szontagh Emil műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: iglói Szontagh Emil könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv