Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig!

Így főz a Tisztelt Ház

Szerző
Lektor
Fotózta
Kapcsolódó személy

Kiadó: O&P Média-Magyar Könyvklub
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 213 oldal
Sorozatcím: Így főznek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 24 cm
ISBN: 963-00-7849-x
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az a bizonyos cseresznyefa talán ma is ott áll a kert végében, itt volt a törzshelyünk, nekem és az öcsémnek. Gyerekkorom nyarait édesapám szüleinél töltöttem, nyírségi gyerekként a tanyájukon ízleltem meg először a disznótoros finomságokat. Anyai nagymamám is mindig finom falatokkal várt bennünket, vasárnaponként tyúkhúslevessel, rántott csirkecombbal kedveskedett a családnak. De olyan töltött csirkét senki nem tud sütni, mint amilyet édesanyám, és édesapám sertéspörköltje is utánozhatatlan!
Amikor megházasodtam, a feleségem még nem mozgott otthonosan a konyhában, de hamar kedvet kapott a főzéshez, s egyre finomabb falatokkal lepte meg a családot. Ma már el sem tudnám képzelni az életemet a fokhagymával tűzdelt malacsültje, vagy a mindig szeretettel tálalt meggyes piskótája nélkül. Ibolya nemcsak hogy remekül főz, a könyv elkészítésében is rengeteget segített, hiszen a most elkövetkező száz interjú hangfelvételeit ő írta le a minidiszkről több mint hatszáz oldalra, amiért külön... Tovább

Fülszöveg

Az a bizonyos cseresznyefa talán ma is ott áll a kert végében, itt volt a törzshelyünk, nekem és az öcsémnek. Gyerekkorom nyarait édesapám szüleinél töltöttem, nyírségi gyerekként a tanyájukon ízleltem meg először a disznótoros finomságokat. Anyai nagymamám is mindig finom falatokkal várt bennünket, vasárnaponként tyúkhúslevessel, rántott csirkecombbal kedveskedett a családnak. De olyan töltött csirkét senki nem tud sütni, mint amilyet édesanyám, és édesapám sertéspörköltje is utánozhatatlan!
Amikor megházasodtam, a feleségem még nem mozgott otthonosan a konyhában, de hamar kedvet kapott a főzéshez, s egyre finomabb falatokkal lepte meg a családot. Ma már el sem tudnám képzelni az életemet a fokhagymával tűzdelt malacsültje, vagy a mindig szeretettel tálalt meggyes piskótája nélkül. Ibolya nemcsak hogy remekül főz, a könyv elkészítésében is rengeteget segített, hiszen a most elkövetkező száz interjú hangfelvételeit ő írta le a minidiszkről több mint hatszáz oldalra, amiért külön köszönet illeti!
Jómagam kíváncsiságából kezdtem el főzni, időnként persze értek kudarcok. Először a kocsonya fagyott meg a teraszon, majd a karácsonyi süllő feje szakadt le tálalás közben, és előfordult, hogy elsóztam a füstölt csülökkel készült bablevest! Néhány specialitást viszont már csak én készíthetek el. Kamaszodó Balázs fiam lapcsánkát követel rajtam, Eszter lányom pedig, aki első osztályos, azt mondta a tanító néninek, hogy édesapa szarvasraguja a kedvenc étele!
Újságíróként jó néhány évig kísértem figyelemmel az Országgyűlés plenáris üléseit, a pártok sajtótájékoztatóit. A parlamenti büfében gondoltam először arra, bizonyára a képviselőknek is vannak hasonló élményeik, amelyeket megosztanánk az olvasókkal. Ezúttal nem beszéltünk politikáról, csak jóízű történetekről és ételekről. Biztos vagyok benne, hogy önök, Kedves Olvasók is találnak majd kedvükre való recepteket e könyvben. Sok sikert kívánok a főzéshez, a sóval és a csípős paprikával azért csínján bánjanak! Vissza

Tartalom

Előszó7
Áder János: Az első fogás8
Balogh Gyula: Ferdeszemű vacsora10
Balogh László: Bűnös daráló12
Balsai István: A barátságos skorpió14
Bánk Attila: Borgáccsal a villamoson16
Bartha László: Az északi halászlé18
Bauer Tamás: Kínai bécsi20
Béki Gabriella: A laoszi kenyér22
Boda Ilona: Hentesszomszéd24
Bognár László: Két tucat gombóc26
Boros Imre: Csirkecsoda28
Csabai Lászlóné: A cukor és a tintahal30
Csáky András: Hamuban sült pörkölt32
Csapody Miklós: A tapsifüles és a felhőkarcoló34
Csatári József: Napi harminc tojás36
Csintalan Sándor: Csintalan csonttalan csirkecomb38
Csúcs László: Patapörkölt40
Csurka István: Az elcserélt recept42
Dávid Ibolya: A narancslé és a hal44
Deutsch Tamás: Pötyi néni pizzája46
Ékes József: A titkos menü48
Erkel Tibor: Zongora, gulyás, bridzs...50
Fazekas Sándor: Sütés az esőben52
Fodor Gábor: Polipreggeli54
Fónagy János: Krémes történet56
Font Sándor: A lángoló hús58
Gál Zoltán: A száznapos tojás60
Gémesi György: Palacsintakirály62
Gyimóthy Géza: Rövid beszéd, hosszú kolbász64
Halász János: Kétszer sült szárnyas66
Hanó Miklós: A keserű vacsora68
Harrach Péter: Az első fasírt70
Ifj. Hegedűs Loránt: Kólaimádók72
Herényi Károly: Amerikai flekken74
Horn Gyula: Afrikai vendéglátás76
Horváth Balázs: Miniszteri reggeli78
Horváth Béla: Az árulkodó parafa dugó80
Isépy Tamás: Dinnyecsata Indonéziában82
Katona Béla: Tequila, bors, chili84
Kávássy Sándor: Terített asztal harangszóra86
Kékkői Zoltán: Villányi fogadalom88
Kiss Péter: Tömény kömény90
Kis Zoltán: A jogász és a birkapörkölt92
Koppánné Kertész Margit: Apró pecsenye94
Kóródi Mária: Elmaradt kumiszkóstolás96
Kósa Lajos: Csukás fokhagyma98
Kósáné Kovács Magda: Így főz a Ház100
Kovács Ferenc: Elnöki étel a menükártyán102
Kovács Kálmán: Családi bogrács104
Kovács László: A birkafej és a perzsaszőnyeg106
Kökény Mihály: Homár vacsorára108
Kuncze Gábor: Térkép a konyhához110
Kupa Mihály: Olasz meglepetés112
Lampert Mónika: Zsemleszínű rántás114
Lányi Zsolt: A szépségkirálynő és a rák116
Latorcai János: Rózsaolaj és fokhagyma118
Lendvai Ildikó: Guruló pogácsák120
Lentner Csaba: Betyáros menyecske122
Lezsák Sándor: A plébános és az ágyaspálinka124
Mádai Péter: Egy üveg mustár126
Mádi László: Mézes élet128
Magyar Bálint: Cenzúrázott szakácskönyv130
Mátrai Márta: Csülök a cipóban132
Medgyasszay László: A zöld dió titka134
Molnár Róbert: A kiürített hűtőszekrény136
Nagy Gábor Tamás: Etióp vendégszeretet138
Nagy Sándor: Főztjével hódít140
Németh Zsolt: Álomvacsora142
Nikolits István: A rakoncátlan töltelék144
Nógrádi László: A légpuska és a malacsült146
Orbán Viktor: Az eltalált pillanat148
Őry Csaba: Két pálcika150
Pallag László: Csípős szilveszter152
Pokorni Zoltán: A ferences rendiek titka154
Rapcsák András: Tengerparti meglepetés156
Rockenbauer Zoltán: Betűleves158
Sándor László: Harminchat képviselőfánk160
Sasvári Szilárd: Egy szem olívabogyó162
Selmeczi Gabriella: Kacsamese164
Simicskó István: Kuszkuszrepeta166
Suchman Tamás: A kigyulladt sütő168
Surján László: Tátra-csúcs170
Szakács Imre: A mezes hal172
Szekeres Imre: Vasárnapi túrógombóc174
Szentgyörgyvölgyi Péter: Menü a Mátyás-pincéből176
Szent-Iványi István: Hét nyelven beszélő birka178
Szili Katalin: Kamillakúra180
Szűrös Mátyás: Diplomatalángos182
Tabajdi Csaba: Áldott Illés-cseppek184
Tállai András: Nyári ígéret186
Tímár György: Rozskenyér, sült krumplihéj188
Toller László: A spenótbajnok190
Torgyán József: Napirenden kívüli halászlé192
Torgyánné Cseh Mária: Terülj, terülj asztalkám194
Turi-Kovács Béla: Egy serpenyő, és más semmi196
Varga Mihály: Kazah vendégszeretet198
Várhegyi Attila: Egy fazék nokedli200
Várhegyi András: Vadkacsáért életfogytiglan202
Vastagh Pál: Sóspörkölt204
Wekler Ferenc: Hetedhét tyúkpaprikás206
Így főz a Tisztelt Ház képekben208
Receptkereső212

Őszy-Tóth Gábriel

Őszy-Tóth Gábriel műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Őszy-Tóth Gábriel könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Így főz a Tisztelt Ház Így főz a Tisztelt Ház Így főz a Tisztelt Ház Így főz a Tisztelt Ház Így főz a Tisztelt Ház

A védőborító enyhén foltos.

Állapot:
4.940 ,-Ft
25 pont kapható
Kosárba
Akár 10-100% kedvezménnyel!