1.034.915

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fénylő fohászok (dedikált példány)

II. János Pál Pápa Őszentsége magyarországi látogatásának emlékére

Szerző

Kiadó: Rosszullátók Baráti Klubja
Kiadás helye: Siófok
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 135 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-040-956-9
Megjegyzés: Ihász-Kovács Éva és Bornemisza-Jákói Attila szerzők által dedikált példány. Egy színes fotóval illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Legyen ez az előszó beköszöntő is egyben, ami erősítheti a magyar érzésvilágunkat és a határokat is eltörölendő Hit, hogy a költészet ereje talán még erre is képes.
Két teljes költői világot ölel... Tovább

Előszó

Legyen ez az előszó beköszöntő is egyben, ami erősítheti a magyar érzésvilágunkat és a határokat is eltörölendő Hit, hogy a költészet ereje talán még erre is képes.
Két teljes költői világot ölel fel ez a kötet. Egy asszonyét, aki megjárta a "dantei" képzeletvilág csarnokait, és bölcsességével érlelte munkáit, és egy fiatalabb költő, aki még az "életútja felén" megpróbálja bejárni - akár - képzeletben is, az általa ismeretlen tájait magyar költészetünknek.
Ihász-kovács Éva a Kassák-i biztatással kezdett, és Fodor András, Pap Károlyné, Pákolitz Istvánnal, Cserhát Józseffel támogatott, s végül a maga erejéből országos hírnévre szert tett asszony, költői munkáit egyre zavartalanabbul láthatjuk viszont itt és másutt is hazánk s a külföld ismeretében.
Egy régi kritikáját forgatom, s érzem, hogy Pap Károlyné író, a "Nyugat" késői nemzedéktagja így fogalmaz: "neked a kő éppoly szépeket sugall mint a virág és az élet örömei éppúgy lobognak fel írásaidban, mint a fájdalmak, amiket átéltél"... (Kritika: 1972. Pap Károlyné.)
Vagy egy másik: "Feltétlen tehetségesnek tartom verseit. Szép kezdet, és sokat ígérő. Kívánom legyen szorgalma a beérés folyamatához". Kassák 1964. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Fénylő fohászok (dedikált példány) Fénylő fohászok (dedikált példány) Fénylő fohászok (dedikált példány) Fénylő fohászok (dedikált példány) Fénylő fohászok (dedikált példány)

Egy lap enyhén gyűrött, a kötés megtört.

A címlapon a két szerző, Ihász-Kovács Éva és Bornemisza-Jákói Attila dedikációja látható.

Állapot:
3.340 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba
konyv