1.035.019

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar-német kéziszótár

Ungarisch-Deutsches Handwörterbuch

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Grimm Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 1.224 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 978-963-9954-44-1
Megjegyzés: Negyedik, javított kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A 2000-ben a Grimm Kiadó és a Nemzeti Tankönyvkiadó gondozásában megjelent Német-magyar kéziszótár után elkészült, mintegy 2. részként, a Magyar-német kéziszótár. Ez utóbbi ugyan számos... Tovább

Előszó

A 2000-ben a Grimm Kiadó és a Nemzeti Tankönyvkiadó gondozásában megjelent Német-magyar kéziszótár után elkészült, mintegy 2. részként, a Magyar-német kéziszótár. Ez utóbbi ugyan számos vonatkozásban más feltételek között készült, és a közreműködők személyében is számos változás történt, a fő törekvés változatlan maradt: A nyomtatott szótár műfaji keretei között igyekeztek a szerkesztők legjobb tudásuk szerint kielégíteni a szótárhasználó igényeit. Ezért a Német-magyar szótárban bevált és korábbi szótárakhoz képest sok tekintetben új elemeket, ábrázolási elveket megvalósító koncepció a Magyar-német szótárban annyiban változott, amennyiben ezt a magyar nyelv sajátosságai és a szótár iránya szükségessé tették.
Ennek a koncepciónak három meghatározó elemét lehet kiemelni: 1) a címszóállomány gondos kiválasztása; 2) a jelentések és azok német megfeleléseinek könnyen áttekinthető szerkezetben való bemutatása; 3) a célnyelvi megfelelések helyes használatát megkönnyítő további információk, valamint szemléltető példák. A megvalósításról részletesebb tájékoztatás a szótár fő szerkesztési elveit vázoló következő részben olvasható.
Az elsőként elkészült Német-magyar kéziszótár eddigi visszhangja azt mutatja, hogy a röviden vázolt koncepció megvalósítása - némely fogyatékossága ellenére - a használók megelégedésére szolgált. Bízunk abban, hogy a Magyar-német kéziszótár hasonló fogadtatásra talál. Vissza

Fülszöveg

- Új, a felhasználó igényei szerint készült általános köznyelvi szótár
- A keresést megkönnyítő kék címszavakkal
- Egyértelmű és könnyen áttekinthető felépítés, az élőbeszédet tükröző, aktuális szókincs és példaanyag
- Több, mint 40 000 címszó, 90 000 ekvivalens, 60 000 példa és fordítás
- Az új helyesírás szabályai szerint, a legfontosabb régi alakok feltüntetésével
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv