1.031.321

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Éjjel-nappal éjjel-nappal

Szerző
Fordító

Kiadó: Eugen Prager Könyvkiadó
Kiadás helye: Pozsony
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 258 oldal
Sorozatcím: Az új Európa könyvesháza
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

- Mi ez? - kérdezi Varja. Mezencev a homlokát ráncolja és olyan megfontoltan mondja, mintha a glukozét, terpentint vagy a kollódiumot kellene megmagyaráznia:
- Azt hiszem,... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

- Mi ez? - kérdezi Varja. Mezencev a homlokát ráncolja és olyan megfontoltan mondja, mintha a glukozét, terpentint vagy a kollódiumot kellene megmagyaráznia:
- Azt hiszem, petúnia.
Varja nevet. Pedig semmi nevetnivaló sincs ezen a csinos, berakott ruhájú petunián. Ha mindenáron nevetni kell, akkor inkább az árvácskákon: a munkásegyetem diáklányain, akik a „terpentin"-ről, „glukozé"-ről tanulnak, alig hinné az ember, hogy szárbaszökkenő virágok. De Varja a petuniákon nevet. Vagy talán nem is a petuniákon? Talán Mezenceven?
- Pet-uniák... Hiszen ezek a te virágaid, Petka: Petka petuniái... Mezencev rosszalólag vállat von.
- Semmi tréfásat nem találok ezen. Egy név. Akár Barbara. De ti itt igazán furcsa szavakat használtok. Tegnap azt kérdi tőlem Surka: - Mondd, a Varja - az a te „droljád"? - Hirtelen nem is értettem, miről van szó. Nálunk azt mondják „babád". Drolja!...Ez furcsa.
Varja már nem nevet. Egyszerre elgondolkodóvá lett és elnéz Mezencev mellett. Talán a petúniákra? Tarkaságukban hogyan ragyognak. Az az utálatos Surka! Minek annak mindent tudni?... Egyébként nem is fontos, éppen csak megkérdezte... De hát mi „fontos"? A rezedát észre sem lehet venni, de milyen illata van és - igen, a dohány - egészen beleszédül az ember... Varja halkan kérdezi:
- Mit feleltél neki? Vissza

Ilja Ehrenburg

Ilja Ehrenburg műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ilja Ehrenburg könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Éjjel-nappal éjjel-nappal Éjjel-nappal éjjel-nappal Éjjel-nappal éjjel-nappal Éjjel-nappal éjjel-nappal Éjjel-nappal éjjel-nappal Éjjel-nappal éjjel-nappal Éjjel-nappal éjjel-nappal

A borító kissé kopott. A borító, a lapélek és néhány lap foltos, pár lap enyhén szakadt.

Állapot:
1.780 ,-Ft
9 pont kapható
Kosárba
konyv