799.179

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A homok óriása

Kocsis Pál életregénye

Szerző
Róla szól
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 186 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 963-230-290-7
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér fotóval illusztrálva.

Fülszöveg

Kocsis Pál Kossuth-díjas szőlőnemesítő életéről, munkájáról szól az életrajzregény. A homoki óriásról, ifjúkoráról, az elkötelezettség vállalásáról és a kecskeméti határban végzett munkáról, amelynek őrhelyén élete végéig kitartott.
Munkája során barátja lett Mathiász János, Hankovszky Zsiga, aki a szomszédja volt, s magához édesgette a fiatal Kocsis Pált. Aztán Katona Zsiga, majd a nemesítés következett; egy új korszak nyitánya a magyar szőlőtermesztésben. Hiszen Kocsis Pál 180 új szőlőfajtát nemesített ki. Közben sosem mondott le nagyszerű álmáról: egyszer majd festő lesz. Járt gyakran a Balatonon - szerette a vizet -, festegetett, tele volt művészi elképzelésekkel, vonzotta Párizs, a fény, de nem tudott szabadulni a homoktól. A szőlőitől. A petróleumlámpától. Itt élte le életét.
Ezt a küzdelmet, a nagyszerű, szép, nemes életet mutatja be a regény; a ma is ismert legjobb szőlőfajták kinemesítését, egy igazi ember tiszta életét.
A könyv függelékben tartalmazza Kocsis Pál... Tovább

Illés Sándor

Illés Sándor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Illés Sándor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem