798.359

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Bakonyi legények

Sobri Jóska regényes élete

Szerző
Szerkesztő
Róla szól
Grafikus

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 257 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-11-0359-5
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.

Fülszöveg

Sobri Jóska, a híres bakonyi betyár ennek az érdekes, izgalmas regénynek a hőse. Az ő tiszavirágéletét kíséri nyomon az író, aki hiteles adatokból, szájhagyományból, Eötvös Károly visszaemlékezéseiből, népdalok cserepeiből állította össze a bakonyi betyárélet ihletett mozaikképét. Ki volt Sobri Jóska? E kérdésnél nagyobb kérdés, vajon mivé lehetett volna ez a jó képességű, daliás ember, ha nem egy elnyomorított szolgaságba taszított nép fiaként vívja magányos harcait az urak, a papok, a gazdagok ellen. Mindenkit legyőzött, ám éppen a magányosságot, a reménytelen céltalanságot nem tudta leküzdeni. Ha egy évtizeddel később születik, ő is szabadsághős lehetett volna, akárcsak a híres Rózsa Sándor. A regény írója tiszteleg a népdalok rajongott hőse előtt, de nem tagadja el emberi gyengéit sem, szép színekkel ecseteli a bandába tömörült számkivetettek kezdeti lelkesedését, és romantikus, izgalmas jelenetek egész sorában ábrázolja tragikus széthullásukat.

Illés Sándor

Illés Sándor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Illés Sándor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem