| Kiadó: | HVG Kiadó Zrt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Varrott keménykötés |
| Oldalszám: | 119 oldal |
| Sorozatcím: | Ízek és kultúrák |
| Kötetszám: | 6 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 27 cm x 23 cm |
| ISBN: | 978-963-304-036-2 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
| Namaste: Isten hozott Indiában! | 6 |
| Egzotikum és kaland | 8 |
| Az északi területek gasztronómiája | |
| A rizsben gazdag dél | |
| A mediterrán Goa | |
| Savanykás és pikáns kelet | |
| Vegetáriánus nyugat | |
| Változatos étrend | |
| Alapvető élelmiszerek | 10 |
| Basmati rizs | |
| Ötezer éves konyha | 12 |
| Gasztronómiai leletek | |
| Luxusvadászatok | |
| Bárányhús | |
| A rádzs ízei | |
| Az anglo-indiai konyha | |
| Szent konyhaművészet | 14 |
| Ájurvéda: az élet tudománya | |
| Vegetarianizmus | |
| Istennel étkezni | |
| Lelki táplálék: a jóga | |
| Szigorú szabályok | |
| Jellegzetes konyhai eszközök | 16 |
| A mozsártól a robotgépig | |
| Az indiai étkezés | 18 |
| Ízek és színek | |
| Ebéd Indiában | |
| Kenyérfélék | |
| Vegetáriánus finomságok | |
| A terített asztalnál | |
| Módszerek és hozzávalók | 20 |
| Főzési technikák | |
| Különleges eljárások | |
| Különleges alapanyagok | |
| Csatni és acsar | 22 |
| Savanyú és édes | |
| A kelet édes íze | 24 |
| Otthon, édes otthon | |
| Cukor: nádból és pálmából | |
| Kesudió | |
| Legendás kávé, fűszeres tea | |
| Italok mértékkel | |
| Kulfi, az indiai fagylalt | |
| Fűszeres italok | 26 |
| Áldott bazsalikom | |
| Fűszerkavalkád | 28 |
| Fűszernevek | |
| A kari | |
| Maszala: forró lélek | 30 |
| Frissítő diók | |
| Korianderes répakrémleves | 34 |
| Paradicsomleves | |
| Szamosza | 40 |
| Hústöltelék szamoszával | |
| Puláv | 46 |
| Angol piláf | |
| Bengáli lencse | 52 |
| Vörös lencse | |
| Kókuszos garnélakari | 58 |
| Mediterrán kari | |
| Halbatyu | 64 |
| Haltikka | |
| Tandúri csirke | 70 |
| Kasmíri csirke | |
| Lazackari | 76 |
| Fűszeres padlizsán | |
| Indiai fasírt | 82 |
| Krumplis fasírt | |
| Bárányhúsos birjáni | 88 |
| Zöldséges birjáni | |
| Sertésvindálu | 94 |
| Csípős kofta | |
| Mangócsatni | 100 |
| Ananászcsatni | |
| Guláb dzsámun | 106 |
| Indiai eperturmix | |
| Kardamomos sárgabarack | 112 |
| Habos barack | |
| A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása | 118 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.