| Kiadó: | Betűmetsző Könyvkereskedés Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 184 oldal |
| Sorozatcím: | Diétás könyvtár |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-9622-72-9 |
| Alapvető tudnivalók | 7 |
| A betegség és a diéta kapcsolata | 8 |
| Mit szabad és mit nem szabad fogyasztania? | 9 |
| Drága-e az ön diétás étkezése? | 16 |
| Tanácsok a diétás ételek elkészítéséhez | 21 |
| Az ételkészítés technológiája | 23 |
| Hogyan történik a szín- és ízadás? | 27 |
| Milyen legyen a konyha, ahol a diétás ételeit készíti? | 28 |
| Mintaétrendek | 35 |
| Receptek | 62 |
| A receptek alkalmazásához szükséges általános tudnivalók | 62 |
| Levesek | 64 |
| Előételek | 83 |
| Húsok | 88 |
| Felfújtak | 103 |
| Tojásételek | 108 |
| Rakott, töltött ételek | 111 |
| Mártások | 120 |
| Főzelékek | 127 |
| Köretek | 139 |
| Saláták | 144 |
| Tészták, édességek, gyümölcsételek | 149 |
| Útmutató a tápanyagtáblázat használatához | 161 |
| Tápanyagtáblázat | 163 |
| Néhány élelmiszeranyag koleszterintartalma | 173 |
| Néhány tisztított élelmianyag pektintartalma | 175 |
| Néhány tisztított élelmianyag rosttartalma | 176 |
| Zsírszegény diétás élelmiszer-ipari készítmények | 178 |
| Élelmianyagok tisztítási vesztesége | 180 |
| Irodalom | 182 |
| Ételmutató | 183 |