1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Zsuzsi az intézetben

Szerző
Fordító
Grafikus

Kiadó: Nova Irodalmi Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 123 oldal
Sorozatcím: Zsuzsi története
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Pályi Jenő fekete-fehér rajzaival illusztrálva. Nyomatott Klein Jenő nyomdájában.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Első nap az iskolában
Az intézet éles csengője végigberregett az épületen, s a csengő zajára minden irányból megindultak a növendékek. Sokan a szobájukból jöttek elő simára... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Első nap az iskolában
Az intézet éles csengője végigberregett az épületen, s a csengő zajára minden irányból megindultak a növendékek. Sokan a szobájukból jöttek elő simára fésült hajjal és a ruhájukon valamennyi gomb és szalag rendben volt. Sokan viszont a kertből siettek a díszterem felé, lihegve lélekszakadva és a nagy sietségben kibomlott egy hajfürt és bizony kipattant egy gomb is. Némelyek, az igazi stréberek, már a díszterem előtt várakoztak régesrégen, könyvvel a kezükben, s amint a csengő felsivított, beszaladtak a terembe és az első sorban helyezkedtek el.
A csengő végre elhallgatott, s utána pár perccel a tanári kar, élükön az igazgatónővel, bevonult a terembe. Mintegy varázsütésre elült a zaj, elhallgatott a zsibongás és valamennyi növendék feszes vigyázállásban üdvözölte a tanárokat.
Magda néni, az énektanárnő, jelt adott és a jelre a zenekar belekezdett a himnuszba. Majd amikor a himnusz elhangzott, külön jeladás nélkül felzendült az Erdei iskola indulója. A zenekar tagjai kipirult arccal játszottak, s a növendékek valamennyien velük énekeltek. Szárnyalt a muzsika végig a hatalmas termen, amely pillanatok alatt megtelt dallal és örömmel. Azok a lányok, akik még néhány perccel előbb savanyú arccal álltak a helyükön és az elmúlt vakációra gondoltak, szempillantás alatt elfelejtették a vakációt. A drága, jólismert muzsika, a sokszor hallott induló zenéje visszahozta őket az iskolába, abba az iskolába, amelyet szerettet és amelyben annyi boldog, vidám órát töltöttek. Szállt, szállt az ének, itt-ott hamis hangok keveredtek a pattogó muzsikába, de ezzel senki sem törődött. Csak élvezték az éneklés örömét és azt, hogy újra együtt vannak, s újra hallhatják az indulót:
Fel leányok, friss erővel
Munkára és dalra fel!
Iskolánknak zászlajáért
Küzdjünk, szívvel, lélekkel!
harsogta lelkesen a lánysereg az utolsó szakaszt. Vissza

Tartalom

Első nap az iskolában 3
Zsuzsi szembeszáll a nyolcadikosokkal 19
Esti megbeszélés a folyosón 32
Vendégség az iskolában 40
Küldöttség az igazgatónénél 49
Kirándulás az éléskamrába 54
Kovács Ági meghívása 68
Síkirándulás - balesettel 74
Karácsony 90
Itt a tavasz 97
Zsuzsi győzelme 112
Búcsú az iskolától 118

Ingrid Holsen

Ingrid Holsen műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ingrid Holsen könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv