| Kiadó: | Holló és Társa Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Kaposvár |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 64 oldal |
| Sorozatcím: | Könnyen, gyorsan, finomat |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 17 cm |
| ISBN: | 978-963-684-414-1 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
| Gyakorlati tippek | |
| Kis fűszerismertető | 4 |
| Az ízleléstől a fűszerezésig | 4 |
| Mediterrán fűszerezés | 5 |
| Ázsiai fűszerezés | 6 |
| Keleties fűszerezés | 7 |
| Receptek | |
| Finom előételek | 8 |
| Meleg uborkasaláta mentás joghurttal | 9 |
| Bulgursaláta | 10 |
| Tonhalsaláta | 10 |
| Sáfrányos mangóöntet | 12 |
| Avokádó-wasabi öntet | 12 |
| Hummus á l'orange (Narancsos csicseriborsókrém) | 13 |
| Sárgarépa-datolya krém | 13 |
| Ázsiai carpaccio bélszínnel | 15 |
| Grillezett kecskesajttal töltött paradicsom | 15 |
| Fetakrém pisztáciával és zöldfűszerekkel | 16 |
| Fűszeres zöldségtekercs | 17 |
| Rukolás fetatekercs | 17 |
| Mandulás sáfrányleves | 19 |
| Sárgabarack-paradicsom leves | 19 |
| Zöldcitromos-kókuszos csirkehúsleves | 20 |
| Ínycsiklandó főfogások | 22 |
| Meggyes-chilis marharagu | 23 |
| Citromos csirke kakukkfűvel | 25 |
| Bárányfilé rozmaringgal és zellerpürével | 26 |
| Szerecsendiós csirke mazsolával és mogyoróval | 29 |
| Piláf bárányhússal és datolyával | 30 |
| Szűzpecsenye almás-borókás mártással | 33 |
| Mentás almával töltött pisztráng cukkiniágyon | 34 |
| Paradicsomos halfilé | 37 |
| Hal mogyorómártással | 37 |
| Lazac szezámbundában, sárgabarack-öntettel | 39 |
| Királyrák korianderes kókuszmártásban | 40 |
| Spanyol tortilla sült paprikával és chilivel | 43 |
| Karfiolcurry gyömbéres joghurttal | 44 |
| Penne arrabiatta szarvasgombás vajjal | 44 |
| Chilis burgonyapüré tojással és borsos vajjal | 47 |
| Zöldségegytál | 48 |
| Zöld omlett | 48 |
| Csábító desszertek | 50 |
| Narancssaláta pisztáciával és sáfrányos tejföllel | 51 |
| Karamellizált kardamomos tejberizs | 52 |
| Banán szerecsendiós vajban | 53 |
| Sárgadinnye fahéjas portóival | 53 |
| Fahéjas csokoládéhab chiliöntettel | 54 |
| Édes gazpacho egzotikus gyümölcsökből | 54 |
| Karamellizált alma mentás joghurttal | 56 |
| Zöldcitromos-kókuszos sörbet | 56 |
| Gyümölcsös-fűszeres italok | 58 |
| Extra | |
| Kislexikon | 59 |
| Receptmutató | 60 |
| Impresszum | 63 |
| A 10 biztos tipp - a rafinált fűszerezés sikerének garanciája | 64 |