Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

977.916

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Iparosok olvasótára 1901/1-10.

VII. évfolyam/Bulgária ipara/Régi magyar művészek és mesteremberek/Régi magyar tudósok, tudós eszközök és találmányok/Hasznos olvasmányok/A kisiparos pusztulása/A mikádó országa/Hasznos olvasmányok/Gazdasági és néprajzi tanulmány/Művelődéstörténeti vázlatok

Szerző

Kiadó: Lampel Róbert (Wodianer F. és Fiai) Cs. és Kir. udvari könyvkereskedése
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott, színezett kiadói egész vászonkötés
Oldalszám: 487 oldal
Sorozatcím: Iparosok olvasótára
Kötetszám: 1-10
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Hét mű egy könyvben. Nyomatott Wodianer F. és Fiainál, Budapest. "Bulgária ipara" egy fotóval illusztrált. "A mikádó országa" fekete-fehér képeket tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kelet-Ruméliával egyesűlt Bulgária tudvalevőleg Európa legfiatalabb állama. Önállóságát, melytől az ozmán uralom a XIV. században fosztotta meg, az európai nagyhatalmak szerezték vissza 1878-ban.... Tovább

Előszó

Kelet-Ruméliával egyesűlt Bulgária tudvalevőleg Európa legfiatalabb állama. Önállóságát, melytől az ozmán uralom a XIV. században fosztotta meg, az európai nagyhatalmak szerezték vissza 1878-ban.
Ez időpontig Bulgária a Kelethez tartozott, nem csupán geográfiái szempontból, hanem ama fogalmak szerint is, melyek élesen megkülönböztetik a nyugati czivilizácziót a keletitől.
Az állami újjászületés óta azonban beigazolódott, hogy a bolgár nemzet rendelkezik mindazon szellemi és vérmérsékleti tulajdonságokkal, melyek szükségesek ahhoz, hogy a haladó nemzetek közé soroztassék. Fölszabadulva az anyagi és az értelmi elnyomatás alól, szinte meglepő az a gyorsaság, melylyel a reá váró feladatot: összekötő kapocs lenni a Nyugat és a Kelet között - megoldani törekedik.
Minden részrehajlás nélkül konstatálhatjuk, hogy a bolgár népben rendkivüli fogékonyság van a kultura iránt.
A Balkán-félsziget szláv törzsei közt a bolgár a legagilisebb. Az ötszázados elnyomatás a nemzeti erőt nem degenerálta, hanem inkább konzerválta s csak politikai függetlenségre volt szüksége, hogy évszázadok mulasztásait helyrepótolja. Ez iparkodásához megfelelő alapot nyújt az ország földjének gazdagsága, mely képessé teszi, hogy modern államélet és a kultura tetemes kiadásait elviselje. Vissza

Tartalom

I-II. (kettős) füzet: Bulgária ipara
Gazdasági és néprajzi tanulmány, irta: Strausz Adolf.
III. füzet: Régi magyar művészek és mesteremberek
Művelődéstörténeti vázlatok. Irta: Tarczai György.
IV. füzet: Régi magyar tudósok, tudós eszközök és találmányok.
Irta: Dr. Hankó Vilmos.
V-VI. (kettős) füzet: Hasznos olvasmányok
Írták: Földes Géza, Dr. Széchy Ákos, Scossa Dezső, Heller Richard, Vaszkó György, Erdélyi Gyula, Mosdóssy Imre, Vaday József.
VII. füzet: A kisiparos pusztulása
Írta: György Aladár.
VIII. füzet: A mikádó országa
Írta: Kelemen Géza.
IX-X. (kettős) füzet: Hasznos olvasmányok.
Írták: Gelléri Mór, Földi Jenő, Dr. Neményi Imre, Földes Géza, Pentsy József, Seemann Gábor, Erdélyi Gyula, Bánfi János, Lőrinczy György, Csiky Lajos, Merényi Kálmán.
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Iparosok olvasótára 1901/1-10. Iparosok olvasótára 1901/1-10. Iparosok olvasótára 1901/1-10. Iparosok olvasótára 1901/1-10. Iparosok olvasótára 1901/1-10. Iparosok olvasótára 1901/1-10. Iparosok olvasótára 1901/1-10. Iparosok olvasótára 1901/1-10. Iparosok olvasótára 1901/1-10. Iparosok olvasótára 1901/1-10. Iparosok olvasótára 1901/1-10. Iparosok olvasótára 1901/1-10. Iparosok olvasótára 1901/1-10. Iparosok olvasótára 1901/1-10. Iparosok olvasótára 1901/1-10. Iparosok olvasótára 1901/1-10.

A borító kopott, a gerinc elszíneződött. Néhány lap foltos.

A lapélek mintázottak.

Állapot:
15.000 ,-Ft
75 pont kapható
Kosárba