766.774

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Jaj, akinek nincs otthona

Szerző

Kiadó: Magyar Napló Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 70 oldal
Sorozatcím: Önképünk az ezredfordulón
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-03-9384-0

Fülszöveg

Ircsik Vilmos 1944. október 7-én született egy bakonyi faluban, Városlődön, németajkú családban. Veszprémben érettségizett, majd az ELTE Bölcsészettudományi Karán magyar-orosz-német szakos középiskolai tanári diplomát szerzett. Itt és az Eötvös Kollégiumban kezdődött irodalmi pályafutása: orosz és német nyelvből fordít. A lélek határai címmel a veszprémi Kollázs Művészeti Stúdiónál megjelenés előtt áll összegyűjtött versfordításainak kötete. Jelenleg Veszprémben él és német tanárként dolgozik. Kötetünkben megjelent írása 1998-ban nagydíjat kapott a Magyar Napló pályázatán.
"Ez a könyv magyarul íródott, mert szerzőjének épp oly élménye ez a nyelv, mint volt Kosztolányinak, hona első szavait vélhetőleg Goethe anyanyelvén próbálgatta, bizonyára nagy buzgalommal, és megszenvedve értük, majd pedig elveszítve őket, és visszatalálva hozzájuk magyarul" - írja Ircsik Vilmos.

Ircsik Vilmos

Ircsik Vilmos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ircsik Vilmos könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem