1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vezérkönyv a nevelő testgyakorlás tanitásához az osztályteremben

Óratervek a nép- és polgári iskolák, valamint a Levente-egyesületek ifjúsága részére, a 6-14 éves korig

Szerző

Kiadó: Szerzői magánkiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 126 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: 31 szemléltető képpel. Stephaneum nyomda r. t. nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Isten végtelen bölcseségét bizonyítja, hogy tulajdonságunkká tette a szebbre, a jobbra, a nemesebbre való törekvést. Ez a törekvés megmutatkozik a nevelés módjának és eszközeinek a... Tovább

Előszó

Az Isten végtelen bölcseségét bizonyítja, hogy tulajdonságunkká tette a szebbre, a jobbra, a nemesebbre való törekvést. Ez a törekvés megmutatkozik a nevelés módjának és eszközeinek a megválasztásában is. Minden nevelő igyekszik az ember átöröklött testi és lelki képességeit tökéletesíteni, hogy a nemzet boldogabb jövőjét elősegítse.
Hazánkban már nemcsak a pedagógus, hanem az egész művelt társadalom értékeli és ismeri az iskolai testnevelés fontosságát, tudja a nevelő testgyakorlás célkitűzéseit és mint szülő követeli is, hogy a testgyakorlással, a játékokkal és az iskolai sportokkal testben és lélekben edzetté, munkabíróvá, az élet küzdelmeire felkészültté tegyük ifjúságunkat.
A nm. vallás- és közoktatásügyi minisztérium a tantervben gondosan előírta az iskolák nevelő testgyakorlati anyagát, de ez az anyag - teljes egészében - csak azokban az iskolákban végezhető el, amelyeknek tornaterem is áll rendelkezésére.
Sajnos azonban, hogy tornateremmel igen sok népiskolánk, sőt polgári iskolánk sem rendelkezik. Ezekben az iskolákban csak az osztályteremben végezhető a testgyakorlás tanítása az iskolai év legnagyobb részében. Hasznosnak és szükségesnek véltük azért, hogy megírjuk, illetőleg összeállítsuk ezt a könyvecskét. Kartársainknak akarunk segítségére lenni ezzel abban, hogy a tantervben előírt nevelő testgyakorlás anyagát ne csak megtaníthassák, hanem, hogy azt a célkitűzésnek, a tanulók nemének, korának és képességeinek megfelelően rendszeresen alkalmazhassák, hogy fokozatos, hónapról-hónapra és osztályról-osztályra való haladással végezhessék el ott is, ahol nincs tornaterem. Ott is, ahol a felszerelés hiányában minden tornaszert az osztályterem padjai, talaja és a tanulótársak pótolnak. Vissza

Tartalom

Előszó3
Bevezetés5
A nevelő testgyakorlásról általában8
Módszeres eljárás13
Eljárás az egyes gyakorlatcsoportok tanításánál19
Az I. oszt. óratervei36
A II. oszt. óratervei46
A III. oszt. óratervei56
A IV. oszt. óratervei66
Az V. oszt. óratervei77
A VI. oszt. óratervei89
A VII. oszt. óratervei103
A VIII. oszt. óratervei115
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv