1.035.014

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vegetáriánus konyha

Egész évben friss, egészséges ételek

Szerző
Fordító

Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 192 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 21 cm
ISBN: 963-367-263-5
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A táplálkozástudományban jártas szakemberek véleménye szerint az átlagember étrendje túlságosan kevés vitamint, rostot és tápanyagot tartalmaz, ezzel szemben túlzott kalória- és szénhidrátbevitelt... Tovább

Előszó

A táplálkozástudományban jártas szakemberek véleménye szerint az átlagember étrendje túlságosan kevés vitamint, rostot és tápanyagot tartalmaz, ezzel szemben túlzott kalória- és szénhidrátbevitelt biztosít. Az elmúlt néhány évtized döntő változásokat hozott az életvitelben és a munkavégzés tempójában, étkezési szokásainkban azonban nem tapasztalható ennek megfelelő módosulás. Durva becslések szerint ma már az ipari országokban az emberek 80%-a ülő foglalkozást folytat, mégis úgy étkezik, mintha őseihez hasonlóan nehéz fizikai munkát végezne. Vagyis általában a szükséges tápenergia több mint háromszorosát vesszük magunkhoz, ezen belül pedig - a korábbi idők szokásainak megfelelően - főként húsféléket. Érdekességként említjük meg, hogy az évenkénti egy főre jutó húsfogyasztás Németországban eléri a 90 kilogrammot. Sokak számára még mindig elképzelhetetlen a húsmentes táplálkozás; a megszokott napi szelet hús nélkül hiányérzetük van az embereknek. Pedig a húsban lévő, az egészség megőrzéséhez fontos anyagok minden további nélkül más élelmiszerekkel is pótolhatók. Bármi oknál fogva választjuk is a vegetáriánus életmódot, mindenképp kiegyensúlyozott étrendet kell biztosítanunk. Ahhoz, hogy az egyes élelmiszerek tápanyagtartalmával tisztában legyünk, közelebbről is meg kell vizsgálnunk azokat. Ellentmondásnak tűnik az a tény, hogy a jóléti társadalomban élő ember, aki számára széles választékban állnak rendelkezésre a különféle élelmiszerek, nem képes a számára leghasznosabbat kiválasztani. Ennek feltehetően az az oka, hogy a bőség zavarával küszködünk; vásárolhatunk epret karácsonykor, cseresznyét húsvétkor és áfonyát novemberben. Nem kímélünk időt és pénzt, hogy kulináris élvezeteinknek egész évben hódolhassunk, egyszerűen mindent beszerzünk távoli országok piacairól. Ugyanakkor szegényebbek leszünk egy tapasztalattal. Nagyszüleinkkel ellentétben, ma már csak kevesen tudják, mikor van szezonja az egyes gyümölcsöknek, zöldségeknek - és mikor a legfinomabbak a természet eme ajándékai. Hasonló a helyzet az értékes gabonafélékkel. Sokak számára rejtély, hogyan kell elkészíteni az árpát, a tönkölyt, vagy hogyan kell a magvakat csíráztatni. Pedig épp ezek jelentik a vegetáriánus, egészséges táplálkozás fontos alkotóelemeit. Könyvünkben felsorolunk olyan terményeket is, amelyeket egyesek talán csak hallomásból ismernek, noha ezek az idősebbek körében nem számítanak újdonságnak, hiszen alig ötven évvel ezelőtt legfeljebb vasárnaponként, vagy ünnepi alkalmakkor került az asztalra hús. Megkíséreljük ezúttal megmutatni, milyen változatos és fantáziadús a vegetáriánus konyha, milyen sokszínűen készíthetők a finom zöldséglevesek, tejszínes tésztaételek, ízletes felfújtak, friss saláták, az egyes országokra jellemző főzelékfélék, valamint a mennyei desszertek Minden bizonnyal akad köztük olyan, amellyel nem vegetáriánus vendégeinket is elkápráztathatjuk.

Sok örömet kíván a főzéshez a szerző,

Isa Fuchs Vissza

Tartalom

Előszó........5
BEVEZETÉS
A vegetáriánus étrend........6
Egészséges élelmiszerek........8
Zöldség-gyümölcs naptár........10
ALAPANYAGOK
Zöldség és gyümölcs........12
Gabonafélék........16
Hüvelyesek........18
Csirák........19
Diófélék és magvak........20
Tejtermékek, tojás, sajt........22
Fűszernövények és fűszerek........24
Zsiradékok, olajok, édesítőszerek........26
RECEPTEK
Levesek........28
Spagetti és egyéb tésztafélék........52
Felfújtak és csőben sültek........68
Saláták és nyers ételek........92
Főzelékek........118
Ázsiai ételek........150
Desszertek, édességek........160
Müzli és kenyérre valók........178
Függelék........188
Receptek ábécében........191

Isa Fuchs

Isa Fuchs műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Isa Fuchs könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
Állapot:
2.440 ,-Ft
12 pont kapható
Kosárba
konyv