kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Szegedi Nyomda |
|---|---|
| Kiadás helye: | Szeged |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 172 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 6 cm x 5 cm |
| ISBN: | 963-02-4305-9 |
| Megjegyzés: | Könyvtervező: Czégé László és Varga József Betűtípus: Englis Times Nyomda: Szegedi Nyomda Szedés módja: Fényszedés Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. A könyv pontos mérete: 48 x 62 mm. |
| Bevezetés | 5 |
| Húsételek | 19 |
| Húsokról általában | 21 |
| A húsok előkészítése és sütése | 23 |
| Roston- és nyársonsültek | 26 |
| Rostonsütés | 27 |
| Fatányéros | 28 |
| Nyársonsültek | 30 |
| Zsiványpecsenye, vagy rablóhús | 30 |
| Vegetás disznóhús | 31 |
| Peremes fasírozott | 32 |
| Rácpaprikás | 34 |
| Aprópecsenye csülökből | 35 |
| Bébiszelet Ivkovics-módon | 37 |
| Brassói sertéscsülök | 39 |
| Scsevabcsicsa I. | 41 |
| Scsevabcsicsa II. | 42 |
| Scsevabcsicsa III. | 43 |
| Mititei | 43 |
| Raznijici | 45 |
| Szegedi cupákos | 46 |
| Bundás csirke | 48 |
| Töltött tyúknyak | 49 |
| Csirke nyárson | 51 |
| Cigánka | 52 |
| Birkapörkölt | 54 |
| Vasi töltöttkáposzta | 56 |
| Szárma szerb módra | 58 |
| Vasi kocsonya | 60 |
| Kocsonya Gregor-módra | 61 |
| Vasi pecsenye | 63 |
| A vadhúsételek | 65 |
| A vadhúsételekről általában | 67 |
| Főzés | 67 |
| Sütés | 69 |
| Párolás | 73 |
| Vadhúsételek zsiradékszükséglete | 75 |
| Vadhúsételek fűszerszükséglete | 77 |
| Fácán bácskai módon | 78 |
| Fácán töltve | 79 |
| Tűzdelt nyúl pácolva | 81 |
| Nyúlcomb vagy gerinc vadasan | 81 |
| Hagymás vadnyúlhús | 83 |
| Szalonnás őzcomb | 84 |
| Bográcsgulyás vaddisznóból | 86 |
| Vaddisznó-vesepecsenye frissen sütve | 87 |
| Paprikás vaddisznószelet | 88 |
| Vaddisznópörkölt | 89 |
| Borsos tokány vaddisznóból | 90 |
| Halászlevek | 93 |
| Szegedi halászlé a múlt század végéről | 101 |
| Dunapentelei halászlé | 103 |
| Halászlé Gregor-módra | 104 |
| Mártások | 107 |
| Tormamártás | 109 |
| Kapormártás | 110 |
| Hagymamártás | 111 |
| Zsemlyemártás | 111 |
| Fokhagymamártás | 112 |
| Fokhagymás tormamártás | 113 |
| Levesek | 115 |
| Uborkaleves | 117 |
| Korhelyleves | 118 |
| Szoljanka | 120 |
| Scsi | 121 |
| Savanyúleves tüdőgombóccal | 122 |
| Vasi bableves | 123 |
| Hamis gulyásleves | 124 |
| Helyi különlegességek | 127 |
| Dödöle | 129 |
| Sonkás derelye | 130 |
| Ficege | 132 |
| Vasi pirított burgonya | 133 |
| Bozsoki krumpli | 134 |
| Savanyúságok | 135 |
| Vizes uborka | 137 |
| Tárkonyecet | 138 |
| Ajvar - I. | 139 |
| Ajvar - II. | 140 |
| Paprikasaláta | 141 |
| Paprika-paradicsom saláta | 142 |
| Pórésaláta | 143 |
| Zöldbabsaláta | 143 |
| Sütemények | 145 |
| Túrós lepény (Móra Ferencné receptje) | 147 |
| Gyors almás | 149 |
| Sajtos-sós rúd | 150 |
| Sajtos tészta | 151 |
| Almásbéles | 152 |
| Túrós pogácsa | 153 |
| Kefíres kalács | 154 |
| Joghurtos kalács | 155 |
| Belgrádi gyógykalács | 156 |
| Stangli | 157 |
| Palacsintabomba | 158 |
| Egyebek | 161 |
| Bodzaital | 163 |
| Rebarbarakompót | 164 |
| Befejezésül még néhány dolog | 165 |
| A kedves (éhes) olvasónak utószóként | 167 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.