| Bevezető | 3 |
| Az ételkészítés meggyorsításának módszerei | 6 |
| Néhány jótanács a sütés-főzés meggyorsítására | 6 |
| Eszközök és gépek | 9 |
| Segítőtársunk a hűtőszekrény | 12 |
| A Kukta fazék | 13 |
| Egyéb eszközök az ételkészítés meggyorsítására | 14 |
| Gyorsan készíthető ételek | 16 |
| Levesek | 16 |
| A gyors levesekről | 16 |
| Néhány jó tanács a levesekre vonatkozólag | 17 |
| Mártások | 26 |
| A gyors mártásészítésről | 26 |
| Főzelékek, köretek | 32 |
| A gyors főzelékkészítésről | 32 |
| A salátákról | 41 |
| Tojásételek | 49 |
| A tojásételekről általában | 49 |
| Rántották | 50 |
| Omlettek | 53 |
| Habart tojások | 62 |
| Tálon sült tojások | 63 |
| Egyéb tojásételek | 70 |
| Rizses ételek és makarónifélék | 75 |
| A rizses ételekről általában | 75 |
| A makaróniról és az egyéb szárított tésztákról általában | 84 |
| A gyors hidegkonyha | 90 |
| Hideg mártások | 91 |
| Hideg sültek és egyéb húsfélék | 92 |
| Hideg halfélék | 96 |
| Összetett saláták | 99 |
| Egyéb gyorsan készíthető saláták | 109 |
| Egyéb hideg ételek | 111 |
| Sajtfélék | 114 |
| Gyors szendvicskészítés | 116 |
| Halételek | 120 |
| A halételekről általában | 120 |
| Süllőből készíthető halételek | 121 |
| Pontyból készült halételek | 127 |
| Húsok | 131 |
| Sertéshúsételek | 131 |
| Főtt sonkából, füstölt húsfélékből és felvágottakból készült ételek | 146 |
| Virslivel készíthető ételek | 148 |
| Páros debreceni vagy füstölt kolbász | 150 |
| Marhahúsételek | 154 |
| Hátszínszeletekről és rostélyosokról | 163 |
| Borjúhúsételek | 167 |
| Bárány- és ürühúsból készíthető gyors ételek | 169 |
| Belsőségekből készíthető gyors ételek | 170 |
| Vadak húsából készíthető gyors ételek | 174 |
| Gyors tészták | 181 |
| A szárított gyári tésztákról általában | 181 |
| A félkész piskótatorták | 186 |
| Édes mártások | 192 |
| Réteslapból készíthető rétesek | 194 |
| Egyéb félkész tészták | 195 |
| Néhány házilag készíthető gyors tészta | 197 |
| Gyümölcskészítmények | 203 |
| Gyümölcssaláták | 203 |
| Egyéb gümölcskészítmények | 204 |
| Hideg krémek | 209 |
| Gyors házi parfékészítés | 225 |
| Üdítő italok | 227 |
| Gyümölcslevek | 227 |
| Egyéb hűsítő italok | 229 |
| Félkész ételek elkészítése | 234 |
| Hasznos tanácsok a félkész ételek gyors elkészítéséhez | 234 |
| Az alumínium fóliás csomagolású félkész ételek készítéséről | 249 |
| Konzervek felhasználása és feljavítása | 251 |
| Hasznos tanácsok az ételkonzervek gyors elkészítésére | 251 |
| Gyorsfagyaszott (mirelit) készítmények gyors elkészítése | 262 |
| Néhány jó tanács a mirelit készítmények felhasználásához | 282 |
| Idény szerinti gyors menük összeállítása és elkészítése | 290 |
| Étrendminták évszakonként összeállítva | 290 |
| Nyári menük | 292 |
| Őszi menük | 293 |
| Téli menük | 294 |
| Tavaszi menük | 295 |
| Nyári menük elkészítésének részletezése | 296 |
| Őszi menük elkészítésének részletezése | 309 |
| Téli menük elkészítésének részletezése | 322 |
| Tavaszi menük elkészítésének részletezése | 335 |
| Gyors egytálételek és reggeliminták | 347 |
| Egytálételek | 347 |
| Néhány változatos reggeliösszeállítás | 364 |
| Meleg szendvicsek és hideg-meleg gyorsfalatok | 366 |
| Meleg szendvicsek | 366 |
| Hideg-meleg gyorsfalatok | 373 |
| Betűsoros tárgymutató | 382 |