| Tartalom | 5 |
| Bevezető | 9 |
| Az ételkészítés meggyorsításának módszerei | 11 |
| Néhány jó tanács a sütés-főzés meggyorsítására | 11 |
| Eszközök és gépek | 13 |
| Segítőtársunk, a hűtőszekrény | 15 |
| Kuktafazék | 16 |
| Egyéb eszközök az ételkészítés meggyorsítására | 17 |
| Gyorsan készíthető ételek | 18 |
| Levesek | 18 |
| A gyors levesekről | 18 |
| Néhány jó tanács a levesekre vonatkozólag | 18 |
| Mártások | 26 |
| A gyors mártáskészítésről | 26 |
| Főzelékek, köretek | 31 |
| A gyors főzelékkészítésről | 31 |
| A salátákról | 38 |
| Tojásételek | 45 |
| A tojásételekről általában | 45 |
| Rántották | 45 |
| Omlettek | 48 |
| Habart tojások | 54 |
| Tálon sült tojások | 56 |
| Egyéb tojásételek | 60 |
| Rizses ételek és makarónifélék | 64 |
| A rizses ételekről általában | 64 |
| A szárított tésztákról általában | 69 |
| A gyors hidegkonyha | 73 |
| Hideg mártások | 73 |
| Hideg sültek és egyéb húsfélék | 74 |
| Hideg halfélék | 77 |
| Összewtett saláták | 79 |
| Egyéb gyorsan készíthető saláták | 86 |
| Egyéb hideg ételek | 88 |
| Sajtfélék | 90 |
| Gyors szendvicskészítés | 91 |
| Halételek | 95 |
| A halételekről általában | 95 |
| Süllőből készíthető halételek | 95 |
| Pontyból készíthető halételek | 99 |
| Húsok | 102 |
| Sertéshúsételek | 102 |
| Főtt sonkából, füstölt húsfélékből és felvágottakból készíthető ételek | 112 |
| Virslivel készíthető ételek | 113 |
| Páros debreceni vagy füstölt kolbász | 114 |
| Marhahúsételek | 119 |
| Hátszínszeletekről és rostélyosokról | 125 |
| Borjúhúsételek | 127 |
| Bárány- és ürühúsból készíthető gyorsételek | 129 |
| Belsőségekből készíthető gyorsételek | 130 |
| Szárnyasból készíthető gyorsételek | 133 |
| Vadak húsából készíthető gyorsételek | 137 |
| Gyorstészták | 139 |
| A szárított gyári tésztákról általában | 139 |
| A félkész piskótatorták | 143 |
| Édes mártások | 146 |
| Réteslapból készíthető rétesek | 148 |
| Egyéb félkész tészták | 149 |
| Néhány házilag készíthető gyorstészta | 150 |
| Gyümölcskészítmények | 155 |
| Gyümölcssaláták | 156 |
| Egyéb gyümölcskészítmények | 158 |
| Hideg krémek | 165 |
| Gyors házi parfékészítés | 169 |
| Üdítőitalok | 171 |
| Gyümölcslevek | 171 |
| Egyéb hűsítő italok | 172 |
| Konzervek felhasználása és feljavítása | 177 |
| Hasznos tanácsok az ételkonzervek gyors elkészítésére | 177 |
| Gyorsfagyasztott (mirelit) készítmények gyors elkészítése | 201 |
| Néhány jó tanács a mirelit készítmények felhasználásához | 201 |
| Idény szerinti gyors menük összeállítása és elkészítése | 207 |
| Étrendminták évszakonként összeállítva | 207 |
| Nyári menük | 208 |
| Őszi menük | 209 |
| Téli menük | 210 |
| Tavaszi menük | 211 |
| Nyári menük elkészítésének részletezése | 213 |
| Őszi menük elkészítésének részletezése | 221 |
| Téli menük elkészítésének részletezése | 228 |
| Tavaszi menük elkészítésének részletezése | 235 |
| Gyors egytálételek és reggeliminták | 243 |
| Egytálételek | 243 |
| Néhány változatos reggeli-összeállítás | 253 |
| Melegszendvicsek és hideg-meleg gyorsfalatok | 254 |
| Melegszendvicsek | 254 |
| Hideg-meleg gyorsfalatok | 258 |
| Tárgymutató | 265 |