1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Húrin gyermekei

Húrin gyermekeinek legendája

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Grafikus

Kiadó: Magvető Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 281 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 12 cm
ISBN: 978-963-14-3853-6
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


Az Óidőkről szóló regék közül Túrinnak és a húgának, Nienornak a tragédiája olvasható ebben a könyvben. A történet első verzióit J. R. R. Tolkien az első világháború végén és az azt követő években írta, majd A Gyűrűk Ura befejezése után ismét átdolgozta: a Középföldéről szóló későbbi munkáinak központi darabja lett, de sosem fejezte be. Fia, Christopher Tolkien, aki végső formába öntötte a történetet, így ír erről: „Régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy érdemes lenne Húrin gyermekeinek legendáját apám hosszú változatában önálló műként megjelentetni, külön kötetben, [.¦.] annak ellenére, hogy bizonyos részeit apám befejezetlenül hagyta. [ ] amennyiben Túr innak és Nienornak, Húrin és Morwen gyermekei sorsának a története így közreadható, ablak nyílik egy vidékre és egy történetre; egy ismeretlen Középföldére, amely eleven és közeli, mégis mintha a távoli időkről szóló beszámolókból ismernénk: a víz alá került tájak nyugaton, túl a Kék Hegységen, ahol Szilszakáll járt ifjúkorában,... Tovább

Fülszöveg


Az Óidőkről szóló regék közül Túrinnak és a húgának, Nienornak a tragédiája olvasható ebben a könyvben. A történet első verzióit J. R. R. Tolkien az első világháború végén és az azt követő években írta, majd A Gyűrűk Ura befejezése után ismét átdolgozta: a Középföldéről szóló későbbi munkáinak központi darabja lett, de sosem fejezte be. Fia, Christopher Tolkien, aki végső formába öntötte a történetet, így ír erről: „Régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy érdemes lenne Húrin gyermekeinek legendáját apám hosszú változatában önálló műként megjelentetni, külön kötetben, [.¦.] annak ellenére, hogy bizonyos részeit apám befejezetlenül hagyta. [ ] amennyiben Túr innak és Nienornak, Húrin és Morwen gyermekei sorsának a története így közreadható, ablak nyílik egy vidékre és egy történetre; egy ismeretlen Középföldére, amely eleven és közeli, mégis mintha a távoli időkről szóló beszámolókból ismernénk: a víz alá került tájak nyugaton, túl a Kék Hegységen, ahol Szilszakáll járt ifjúkorában, és Túrin Turambar élete Dor-lóminban, Doriathban, Nargothrondban és Brethil erdejében."
J. R. R. Tolkien (1892-1973) angol író, filológus; legismertebb, világszerte évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendő művei A Gyűrűk Ura és A bobbit, valamint a hozzájuk fűződő, Középföldemitológiával kapcsolatos egyéb írásai.
A kötéstáblán J. R. R. Tolkien rajza látható Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza

J. R. R. Tolkien

J. R. R. Tolkien műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: J. R. R. Tolkien könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv