836.577

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Aurora borealis

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 141 oldal
Sorozatcím: Modern könyvtár
Kötetszám: 485
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 10 cm
ISBN: 963-07-3624-1

Fülszöveg

Pierre, a Vörös, félig indián elárvult kamaszfiú: szülei halála óta egyedül él vadászatból, halászatból a Szent Lőrinc folyó torkolatvidékén. Marie is árva: alkoholista, gyűlölködő nevelőszüleivel nyaral a Fokon.
A két kamasz találkozásáról, barátságáról, szerelméről szól a kanadai francia író regénye. Az írni-olvasni nem tudó "vadember" Pierre számára - Marie által - megnyílik a világ, a könyvek, a civilizáció vonzó, távoli világa. Az elvadított kislány előtt is új világ nyílik meg, a természet ezerszínű világa, mely menedék lehet a civilizáció, a felnőttek szeretet nélküli, taszító társadalma előtt.
Olvasás közben talán nem jelenik meg előttünk a tarajos sül vagy bűzösborz képe, hirtelenében nem tudjuk, hogy a rozsomák állat-e vagy növény. De az emberi viszonyokat, ember és természet, ember és társadalom ellentmondását a Kanadától távol élő olvasó számára is érthetően rajzolja meg Folch-Ribas szép szerelmesregénye.

Jacques Folch-Ribas

Jacques Folch-Ribas műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Jacques Folch-Ribas könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem