A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A királyi csendőr tréfája

Regény

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Palladis Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 176 oldal
Sorozatcím: Félpengős regények
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Pallas részvénytársaság nyomdája nyomása, Budapest. Írta James Oliver Curwood Az "Égő erdő", "A hallgatag emberek völgye", "Hajsza a hómezőkön" szerzője.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Conniston, őfelsége északnyugati lovasrendőrségének tagja és John Keith, a gonosztevő, feltűnően hasonlítottak egymáshoz testalkatra éppúgy, mint arcra. Mindaketten észrevették már ezt. És ez az... Tovább

Előszó

Conniston, őfelsége északnyugati lovasrendőrségének tagja és John Keith, a gonosztevő, feltűnően hasonlítottak egymáshoz testalkatra éppúgy, mint arcra. Mindaketten észrevették már ezt. És ez az észlelet afféle bizalmasságot teremtett közöttük. Valami finom, magától értetődő módon ott lebegett kettőjük közt ez a bizalmasság, amely Connistont olyan viselkedésre bírta, hogy végül hivatali esküjének megszegésére ragadtathatta volna magát. Csaknem egy hónapig leküzdötte ennek a közöttük levő bizalmasságnak a csábító sugallatait. Hiszen végre is ő a törvényt képviselte. Ö volt a törvény. Huszonhét hónapon át nyomon követte Keithet és mindvégig eszében maradt az a búcsúszó, amellyel testülete útnak bocsátotta:
- Vissza ne jöjjön addig, amíg kézre nem kerítette az emberét, akár élve, akár halva.
És ez rendjén is volt, mert másképpen...
Erős köhögés rázta fel gondolataiból. Felült fekvőhelye végén és amikor a piros vérfoltokkal együtt a szenvedés kiáltása is ajkára tört, Keith odament hozzá. Izmos karjával megtámogatta Conniston vállait. Nem szólt semmit. Pár pillanat múlva Conniston letörölte a vérfoltot és halkan elnevette magát, mielőtt még a fájdalom árnyéka eltűnt volna szemeiből. Egyik keze Keith csuklóján nyugodott, amelyen még meglátszott a béklyó szorítása...
Vissza

Fülszöveg

A félpengős regény új típusú könyv, melyet a mai gazdasági helyzet követel és teremtett meg. Ha olcsók is ezek a könyvek, a tartalmuk azonban: nemcsak érdekes, hanem értékes is, mert sok száz kötetet olvasunk el, míg egyet-egyet érdemesnek találunk arra, hogy fölvegyük a sorozatba. Éppen ezért - ha tetszik önnek ez a regény és megállapítja, hogy jól választottunk - hívja föl rá ismerősei, barátai Ügyeimét és ajánlja nekik is elolvasásra. Ha azonban ellenkező véleményen volna: nagyon kérjük - írja meg a kifogásait, mert nagyon fontosnak tartjuk, hogy megismerjük olvasóink ízlését és véleményét és figyelembe vehessük, érvényesíthessük ezeket a szempontokat a Félpengős Regények további köteteinek megválasztásában.
Ha- érdeklik többi kiadványaink is, kérjük, közölje velünk pontos címét, hogy ingyen és bérmentve küldhessük meg Önnek állandóan a „Házi Magazin" mű irodalmi folyóiratunkat.

James Oliver Curwood

James Oliver Curwood műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: James Oliver Curwood könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv