Fülszöveg
Jandzsó Irén és Julianna vegetáriánus receptkönyve egy hosszú út elejét, közbülső állomását jelenti azok számára, akik egészségük visszanyerése és megtartása érdekében ésszerűbben kívánnak táplálkozni, le akarnak mondani a magyar konyha gyönyöreiről annak tudatában, hogy "minden szaladónak van kapaszkodója" és "egy-két napi dínomdánom - hóttig tartó számon-bánom". (Főleg akkor nagy a számom-bánom, hogyha nem egy-két napos az egészségünket aláásó, hizlaló húsos-zsíros, fűszeres étrend "édes élet"-tel, cukorral megtetézve, hanem évek, évtizedek óta tart.) Tehát le akarnak mondani az érelmeszesedésről, az epe- és vesekőről, a cukorbajról, a vérkeringési zavarokról, a gutatütésről, a máj- és hasnyálmirigy-bajokról, a reumáról, egyszóval táplálkozási betegségekről.
Aki lemond, annak nem kell aszkétává lennie, hiszen a vegetáriánus konyha új ízeivel ismerkedhet meg, és egyre jobban képes lesz érzékelni, ízlelni és élvezni az élelmiszerek, a gyümölcsök, a nyers növényi ételek cukrozás,...
Tovább
Fülszöveg
Jandzsó Irén és Julianna vegetáriánus receptkönyve egy hosszú út elejét, közbülső állomását jelenti azok számára, akik egészségük visszanyerése és megtartása érdekében ésszerűbben kívánnak táplálkozni, le akarnak mondani a magyar konyha gyönyöreiről annak tudatában, hogy "minden szaladónak van kapaszkodója" és "egy-két napi dínomdánom - hóttig tartó számon-bánom". (Főleg akkor nagy a számom-bánom, hogyha nem egy-két napos az egészségünket aláásó, hizlaló húsos-zsíros, fűszeres étrend "édes élet"-tel, cukorral megtetézve, hanem évek, évtizedek óta tart.) Tehát le akarnak mondani az érelmeszesedésről, az epe- és vesekőről, a cukorbajról, a vérkeringési zavarokról, a gutatütésről, a máj- és hasnyálmirigy-bajokról, a reumáról, egyszóval táplálkozási betegségekről.
Aki lemond, annak nem kell aszkétává lennie, hiszen a vegetáriánus konyha új ízeivel ismerkedhet meg, és egyre jobban képes lesz érzékelni, ízlelni és élvezni az élelmiszerek, a gyümölcsök, a nyers növényi ételek cukrozás, sózás, fűszerezés, sütés-főzés által le nem rontott, természetes, eredeti ízeit! Miközben visszaszerzi finoman megkülönböztetni képes ízlelőképességét egyúttal "élő táplálék"-hoz, manipulálás által tönkre nem tett, ki nem fosztott, teljes értékű tápanyagokhoz jut.
E végcélt szem előtt tartva, a könyv legfontosabb fejezete a legrövidebb első fejezet: "Amiből többet kellene ennünk." Mégpedig csíráztatott magvakból, elsősorban csírázó búzából (mert ez a legkönnyebben hozzáférhető számunkra), szójából, nyers gyümölcsökből és gyümölcslevekből.
Vissza