1.031.456

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar postabélyeg V. (minikönyv) (számozott)

Virágok, Lepkék, Gyermekek, Galambok a bélyegen - 1958-1984

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Állami Nyomda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 314 oldal
Sorozatcím: Magyar Postabélyegek
Kötetszám: 5
Nyelv: Magyar  
Méret: 5 cm x 4 cm
ISBN: 963-02-3433-8
Megjegyzés: Számozott kiadás. Számozás színe: Piros Kiadott példányszám: Készült kötetenként 600-600 példányban, 1-600-ig fekete számmal - Állami Nyomda; 1-300-ig piros számmal, 1-300-ig zöld számmal - Magyar Posta részére számozva. Borító, címlapterv: Jáni István Nyomda: Állami Nyomda, Budapest Kereskedelmi forgalomba nem került. A könyv pontos mérete: 40 x 51 mm. Fekete-fehér és színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Minikönyv-sorozatunk ötödik kötetéhez érkeztünk. E kötetünkben az 1958-1984. év közötti, - a címben szereplő Állami Nyomdában készült postabélyegekből, - talán - a legszebbeket gyűjtöttük csokorba.... Tovább

Előszó

Minikönyv-sorozatunk ötödik kötetéhez érkeztünk. E kötetünkben az 1958-1984. év közötti, - a címben szereplő Állami Nyomdában készült postabélyegekből, - talán - a legszebbeket gyűjtöttük csokorba.
A motívum témák mellett tovább növekedett a többszínű bélyegeink aránya. A Magyar Posta ennek az eredménynek elérésében nagymértékű segítséget adott azzal, hogy bélyegkibocsátási terveinek elbírálásába bevonta a nyomda - bélyeggyártó - szakembereit. Megnőtt a bélyegtervezők száma is, ez jó hatással volt a tervek kiválasztásánál a "postai zsűri" munkájára.
Ebben az időszakban kerültek kiselejtezésre, az Állami Nyomdában 1932-évben üzembe állított mélynyomógépeink, helyükre folyamatosan új típusú gépek kerültek.
Ez a gépcsere, valamint a (postai nyomda) jobb együttműködés segítette a szebb bélyegek megjelenését.
A virágok, lepkék gyermek és galamb motívumok a bélyegen, - mind-mind olyan témák, amelyeket az élet örömeit, a szépséget, a kellemes hangulatok kíséretét adják. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv